• Малюємо пальчиками

    Малюємо пальчиками Малюємо пальчиками Малюємо пальчиками

     

    «Витокиздібностей і обдаруваннядітей – на кінчиках їхніх пальців. Від пальців, образно кажучи, йдуть найтонші нитки – струмочки, які живлять джерело творчої думки. Іншими словами, чим більше майстерності в дитячійруці, тим розумніша дитина», – стверджував Василь Сухомлинський.

    Майстер-клас «Малюємо пальчиками» було організовано для загону «Водограй» табору «Веселковий край», який діє при БЗШ №20. Для проведення заходу працівники бібліотеки-філіалу №6 запросили Людмилу Красніцьку-Луцик. Пані Людмила запропонувала малечі намалювати пальчиками український калиновий рушник в техніці петриківського розпису. Майстриня зауважила, що петриківський квітковий орнамент має багатовікову традицію. Подібні до нього мотиви зустрічаються і на старовинних речах, що належали запорізьким козакам та іншим представникам широких верств волелюбного українського народу. Нині вже усьому світові відомий цей вид розпису на різноманітних виробах художніх промислів. Чарівна петриківська квітка може розцвітати на фарфоровій вазі, шовковій хустині, поверхні сувенірної шкатулки. Усі ці речі полонять красою найвимогливішого поціновувача мистецтва.

    Для того, аби створити малюнок, юним митцям знадобилися лише трохи фарби, натхнення, спритність рук і творчий процес розпочався! Використовуючи гуаш, дітки із задоволеннямпочали малювати.Ягоди та квіти діти малювали пальцями, а листя – перехідним мазком. І вже замить на аркушах паперу з’явилися кетяги калини. Допомагали юним художникам читачі бібліотеки, вихованці студії «Азалія» – Дарина Шерметинська та Ліза Цимбал. Дівчатка уміло володіють технікою петриківського розпису і залюбки погодились передати свій досвід художникам-початківцям.Роботи вийшли красивими і самобутніми.

    Під час зустрічі для малечі було презентовано журнал «Яблунька», у якому є багато малюнків, цікавих дитячих світлин, схем для саморобок, кросвордів, ребусів. Бібліотекар Світлана Шута розповіла присутнім про захоплюючий світ дитячої книги і запросила малюків ще не раз відвідати книгозбірню.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше