• Ескізи із життя «Країни козачат»

    Ескізи із життя «Країни козачат» Ескізи із життя «Країни козачат» Ескізи із життя «Країни козачат» Ескізи із життя «Країни козачат» Ескізи із життя «Країни козачат»

    Промайнула, промчала, пролетіла перша незабутня декада літнього пришкільного табору «Країна козачат» на базі БЗШ №5. Неперевершені враження та безліч нових друзів, – що ще треба дітлахам у пору літніх канікул?!

    Щоб дозвілля дітей було насиченим та пізнавальним, бібліотекарі книгозбірні №10 завзято підключилися до педагогів та вихователів. Тому з радістю та задоволенням біжать «козачата», «барвінчата», «соколята» та «світлячки» до рідної бібліотеки, бо знають, що там справді буде цікаво та весело.

    Для куренів «Барвінчата-1» та «Соколята» бібліотекарі провели веселий ГраВікКон «Про козаків для кмітливих малюків». Діти, успішно розгадавши кросворд, в якому зашифрована назва табору «Країна козачат», здобули ключ, за допомогою якого потрапили на сторінки книги Лесі Борсук-Янківської «Як стати козаком за 7 днів». Разом з книжковими героями, вигадавши бойові псевдоніми, перевтілювалися у «пластунів», «приборкувачів диких звірів», «снайперів» та збирали військо за допомогою магічних надувних кульок.

    На «Барвінчат-2» та «Козачат-1» чекала пізнавальна гра-вікторина «Хто такий «Дорожній знак»?». Учасники дорожнього руху «Пішоходи» та «Водії» ознайомилися з історією появи дорожніх знаків. Пройшовши казковий тест «Магістри дорожніх наук», перейшли до бліц-іспитів «Що? Де? Як? Коли?». На конкурсі «Я його знаю», де діти розрізняли «попереджувальні» та «заборонні» знаки та грі «Збери знак», водій зі стажем Альона Сушкевич, виступила «автоінспектором». «Водії» виявилися спритнішими, складаючи скоромовку «Сидить дома хлопчик Яків, бо не знав дорожніх знаків. Якщо буде знаки знати, піде Яків погуляти». Проте «Пішоходи» краще відповідали на запитання міні-вікторини «Наш друг – світлофор». Хвилинка-цікавинка «Велосипед – знайомий незнайомець» донесла дітям історію винаходу велосипеда. Виявилося, що «бігунок», «залізний костотряс», «павук», «сефеті» – це все наш улюблений велосипед. Як підсумок – весела гра «Я – водій!».

    Так як четвер у таборі оголошено Днем здоров’я, для куренів «Веселка» та «Козачата-2» бібліотекарі провели калейдоскоп корисних порад «В Країні Здоров’я». Подорожуючи країною, робили інформативно-розважальні зупинки: «Режим дня», гімнастика «Активний відпочинок», «Чистота – запорука здоров’я», «Їжа – джерело росту і здоров’я». Між зупинками проводили цікаві конкурси: на визначення найсильнішого – «Надуй кульку», найшвидшого – «Естафета», найкмітливішого – «Розгадай ребус», наймудрішого – «Склади прислів’я».

    Для «Юних козачат» пройшов бліц-турнір «Квіти – живі годинники». Розповівши казку Галини Гордасевич «Звідки взялися квіти?» (із журналу «Яблунька»), перейшли до гри на уважність «Кодування назв», де учасники вставляли пропущені голосні букви у назви квітів. Пізнавальна розповідь «Квіти-годинники» дала підказку до квіткового кросворду. Гра «Кращий знавець квітів» показала, що діти знають, які квіти розпускаються ранньою весною, а які цвітуть до пізньої осені. Учасники, намагаючись злитися з природою в одне ціле, відобразили в «квітковій пантомімі» рух рослини – від маленького паростка – до чудової квітки, яка ніжиться під теплими промінчиками сонечка. Наприкінці діти, ставши чарівниками, творили квіти із кольорових кульок.

    «Справжній друг це –…» – під такою назвою пройшла година веселих затій для найменшого куреня «Світлячки». Утворивши «Веселий струмочок», діти вчилися говорити компліменти друзям, яких вибирали, а той, хто залишився, отримував сонечко.

    «Світлячки» взнавали своїх друзів по рукам, зачісці, одежі та взутті, приймаючи участь у грі на уважність «Пізнай мене». Справжні друзі знають один про одного майже все, адже друг – це другий я. Це ми перевірили у конкурсі «Чи знаєш ти мене?», де на задані, подеколи каверзні запитання, друзі давали відповідь «так» чи «ні». Перевірку на щирість та вміння ділитися пройшли через гру «Я ніколи не робив …». Діти по черзі озвучували свої найзаповітніші мрії, а ті учасники, у яких ця мрія вже здійснилася, кидали у яскраві відерця маленькі бонуси-щасливчики для здійснення задуманого.

    Ми щиро віримо, що всі заповітні мрії та побажання наших діток обов’язково збудуться, тільки для цього дорослим треба частіше бувати у їхньому казковому світі дитинства.

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше