• Прямуємо разом: бібліотека плюс МОМ

    Прямуємо разом: бібліотека плюс МОМ Прямуємо разом: бібліотека плюс МОМ

    Міжнародна організація з міграції вчервні провела форум Громад та Організацій громадянського суспільства проекту «Сприяння відбудові та сталому розв'язанню проблем ВПО та постраждалому від конфлікту населенню України».

    Голова ГО «Сонях» Олексій Кудінов та куратор соціокультурного напрямку бібліотекар філії №8 Майя Боженко взяли активну участь у роботі форуму. Програма вражала своєю насиченістю: виступи очільників міжнародних організацій, представника Міністерства соціальної політики України, кураторів проекту. Зацікавили спічі учасників проектів з різних міст України, а корисна інформація від організацій, які працюють з внутрішньо переміщеними особами спонукала багатьох до нових інноваційних ідей.

    За результатами роботи відбулося нагородження, під час якого колектив бібліотеки №8 отримав подяку. Бібліотекарям надзвичайно приємне таке визнання щоденної, кропіткої роботи в проекті із соціального згуртування громади. В приміщенні книгозбірні, яка стала громадським простором, працюють курси української мови; з радістю зустрічає талановитих поетів та художників літературно-мистецька вітальня; відбуваються заняття з початківцями фотосправи; всібажаючі з задоволенням відвідують АРТ-майстерню, для психологічної підтримки – сеанси бібліотечної аромотерапії, а ще тренінги, семінари, які проводять психологи, фінансисти. Ці заходи відбуваються за участю внутрішньо переміщених осіб, які прагнуть адаптуватися на новому місці проживання.

    Наш колектив разом з ГО «Сонях» в постійному творчому пошуку, адже бібліотека перестає бути просто сховищем книг і перетворюється у багатофункціональний простір. За такий короткий час ми отримали надійних партнерів та друзів. Дякуємо всім, хто долучився до реалізації проекту, адже сьогодні успіх приносять насамперед нові ідеї; мислення непроблемами, аможливостями. Коли віє вітер, потрібно зводити немури, авітряки.

    Тетяна Ямінська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше