• Корисна їжа і здоров’я

    Корисна їжа і здоров’я Корисна їжа і здоров’я Корисна їжа і здоров’я

    Питання здорового способу життя сьогодні є одним із найактуальніших. На жаль, яскрава реклама тих чи інших шкідливих продуктів створюють ілюзію в дитячій уяві, що їх вживання є показником забезпеченої людини. Щоб розвіяти цей міф, бібліотекарі-філії №2 з вихованцями літнього пришкільного табору (загін «Веселі козачата») провели калейдоскоп здоров’я «Корисна їжа і здоров’я», щоб діти по-новому поглянули на тему здорового і корисного харчування.

    Разом з бібліотекарем хлопчики і дівчатка побували в країні «Вітамінії», відкриваючи для себе цікаві факти про овочі та фрукти. Неабиякий інтерес викликали енциклопедична хвилинка «Підкаже долонька», під час якої діти дізналися, що їхня долонька може показати, скільки корисних продуктів потрібно з’їдати щодня, навіть, не маючи вагів. Весело відбулася й інформинка «Е» всюди є». Козачата взяли активну участь у міні-диспуті «Корисно-шкідливо». Вони активно долучались до обговорення, давали правильні та змістовні відповіді на запитання бібліотекаря. Із задоволенням відповідали на запитання фруктово-овочевої вікторини та відгадували казково-кулінарні загадки.

    Скільки веселощів та азарту було під час розв’язування «Кулінарних прикладів», дізнаючись, яка страва вийде з даних кулінарних продуктів.

    Захопив дитячу увагу тематичний огляд рубрики «До здоров’я – кроком руш!» з журналу «Барвінок». Також ознайомили дітей із «смачною книгою» українського автора Зірки Мензатюк «Зварю тобі борщику». Красиві ілюстрації та захоплюючі тексти перенесли маленьких мрійників у світ української кухні.

    Закінчився захід флешмобом «Ми здоровими прагнемо бути».

     

    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше