• Подорож у країну Ввічливості

    Подорож у країну Ввічливості Подорож у країну Ввічливості Подорож у країну Ввічливості Подорож у країну Ввічливості

    Бібліотекарі філіалу №6 співпрацюють з оздоровчими пришкільними таборами в рамках програми «Літні розваги».

    Спекотного дня до книгозбірні завітали вихованці загону «Козачата», учні БЗШ №23 (керівник Олена Берегова). Разом з бібліотекарем Світланою Шутою вони здійснили подорож у країну Ввічливості.

    Світлана Володимирівна наголосила, що ввічливе, уважне і доброзичливе ставлення до інших людей проявляється у вчинках, словах, гарних манерах поведінки. Мало бути добрим, треба проявляти доброту так, щоб вона була приємна та зрозуміла іншим людям, бо ввічливими люди не народжуються, а стають, опанувавши знання і правила етикету.

    Щоб отримати ключ від країни Ввічливості, малечі потрібно було виконати завдання на зупинках «Словник чемної людини», «Містечко вихованих людей», «Світлофор ввічливості», «В гостях у Феї». Після кожної зупинки, діти отримували частину ключа. Команди «Чемність» і «Доброзичливість» очолили капітани – Софія Ткачук та Артем Петрашевський.

    Під час проведення конкурсів діти розігрували різноманітні ситуації, дотримуючись правил ввічливості. Вони справно виправляли помилки у «Містечку вихованих людей», допомагаючи уявним жителям боротися з хуліганами, уміло оцінювали поступки дітей на шляху до «Світлофора ввічливості», побувавши в гостях у Феї, проявили кмітливість при розв’язанні казок-загадок.

    Завершальним етапом подорожі стала станція «Скринька народної мудрості»: діти повинні були швидко скласти приказки та прислів’я зі слів, які зберігалися в конвертах. Завдання на «відмінно» виконали: Денис Клюєв, Артем Петрашевський, Діма Яровий, Владислав Козій.

    Чарівні двері у країну Ввічливості були відкриті. Сподіваємося, що кодекс гарних манер залишиться з учнями надовго, а вживання чарівних слів принесе радість іншим людям. Адже, «Ніщо не коштує так дешево і не ціниться так дорого, як ввічливість», – писав іспанський письменник Мігель Сервантес.

     

    Надія Гаврилова.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше