• Грузія з відкритим серцем

    Грузія з відкритим серцем Грузія з відкритим серцем Грузія з відкритим серцем Грузія з відкритим серцем Грузія з відкритим серцем

    У житті завжди щось відбувається вперше. Такою подією для працівників та читачів бібліотеки-філії №8 став вечір пізнань та відкриттів «Віва, Сакартвело!», присвячений Дню Незалежності Грузії та 100-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Грузією.

    Добрі стосунки українців та грузинів сягають корінням глибоко в історію, наші народи завжди простягали руку допомоги один одному у нелегкі часи. Крім того, ми схожі за характером, звичаями, вірою. Тому зустріч, що відбулася 31 травня у виставковій залі, від самого початку була позитивною, дарувала гарний настрій та приємне спілкування.

    Інсталяції з національним колоритом, книги грузинських авторів, картини художників, світлини з мальовничими краєвидами, навіть святково вбрані столики – все цього дня було наповнено Грузією: країною величної природи, налитого сонцем винограду, імпозантних грузинів, духмяного хачапурі.

    Гостинні бібліотекарі радо вітали кожного гостя, а їх зібралося немало: народний депутат України Хвича Мепарішвілі, мер міста Геннадій Дикий, депутат міської ради Ігор Гейло, представники грузинської діаспори та їх очільник Романі Гаделія, а також читачі, друзі бібліотеки і колеги.

    Культура – це не тільки художнє мистецтво, а й культура думки, побуту, почуттів, ставлення один до одного, до своєї землі. Тому однаково тепло сприймали присутні бойовий грузинський танець і щиру українську пісню, вишукану поезію Лесі Українки і Белли Кукуладзе, щемливі мелодії «Чорнобривців насіяла мати», і «Сакартвело, красуне, де ти?», а саксофонні імпровізації ненав’язливо натякнули усім, що наші обидві країни ще й – європейські.

    Окрім усього іншого є у грузинів ще одна сакральна річ – національна кухня, за допомогою якої можна відчути їхню істинну гостинність, скуштувати справжню смакоту, пізнати творчу душу. Власники ресторану «Суліко», що в Білій Церкві, Валерій та Геннадій Габріадзе від щирої грузинської душі створили умови для того, щоб свято стало не тільки красивим та теплим, а й смачним.

    Після знайомства з чудовою та дружньою нам країною Сакартвело можемо сказати: Грузія близька нам у прямому і переносному сенсі, екзотична, доступна, красива, смачна, тепла й душевна.

     

    Наталя Семененко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше