• «Очищення» від Андрія Гудими

    «Очищення» від Андрія Гудими «Очищення» від Андрія Гудими «Очищення» від Андрія Гудими «Очищення» від Андрія Гудими «Очищення» від Андрія Гудими

    29 травня у читальній залі міської центральної бібліотеки відбулася презентація нового роману «Очищення» письменника-краянина, члена Національної спілки письменників України, лауреата багатьох літературних премій Андрія Дмитровича Гудими.

    Як зазначила ведуча заходу, завідувачка відділом обслуговування центральної бібліотеки, Людмила Чупак: «Політичний роман Андрія Гудими «Очищення» – це документальна розповідь про трагічні події початку ХХІ століття. Це книга про «Євромайдан» і особисті «майдани» кожного з нас, про гордий дух українства, трагедію «Небесної сотні» і подвиг воїнів АТО на сході України. Це книга про кожного і для всіх…»

    У презентації взяв участь депутат обласної ради Сергій Яременко, письменники-краяни, члени НСПУ Володимир Іванців та Таїна Братченко, громадський діяч, волонтер, голова міського осередку ВУТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка Костянтин Климчук, бібліотекарі та читачі книгозбірень міста, творча інтелігенція.

    Своїми враженнями від прочитання нової книги поділилася завідувачка бібліотекою-філією Ганна Нагорна, на думку якої, роман «Очищення» є «інструментом для виховання характеру». Ганна Григорівна також відмітила, що автор точно відчув і передав атмосферу Майдану.

    Привітав Андрія Гудиму з народженням нової книги давній друг, письменник Володимир Іванців.

    На важливості книг, у яких висвітлюється новітня історія України наголошували у своїх виступах бібліограф центральної бібліотеки Нінель Авраменко, бібліотекарка філії №8 Вікторія Вітряк, письменниця Таїна Братченко.

    Костянтин Климчук, як учасник Майдану та волонтер, зазначив, що книга правдива і дуже вчасна, необхідна, насамперед, підростаючому поколінню і тим, хто народиться пізніше, для того, щоб ніколи не забувати ці історичні події, які змінили кожного українця, поставивши перед вибором хто він є насправді…

    Слід зазначити, що Андрій Дмитрович подарував кожній книгозбірні міста примірник нового роману. У своєму виступі автор розповів про роботу над книгою, складності та перипетії творчого процесу. Письменник поставив за мету показати Майдан «з середини та збоку».

    Андрій Дмитрович подякував учасникам заходу за «правильне розуміння основної думки твору» та побажав усім присутнім «вільної, чесної та заможної України».

     

    Олена Бульда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше