• Споконвіку було слово… Споконвіку було слово… Споконвіку було слово…

    Писемність, мова – то є душа кожної нації, її святощі, її найцінніший скарб. В мові наша давня й нова культура, ознака нашого національного визнання. 
     
    Щорічно, 24 травня, в усіх слов’янських країнах відзначається День слов’янської писемності і культури на знак подяки і шани двох братів – Кирила і Мефодія, творців слов’янської писемності.
     
    З метою поглиблення знань з історії слов’янської писемності та культури у бібліотеці-філії№6 відбулася літературна година «Споконвіку було слово...». На захід завітали учні 3-б класу БЗШ №23 (класовод Ірина Пащенко).
     
    Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова розповіла присутнім про становлення слов’янської писемності, історію виникнення кирилиці і глаголиці. Діти також дізналися про просвітницьку діяльність Кирила та Мефодія, їхніх учнів, які підняли освіту й спільну культуру слов’янських народів на високий щабель, заклавши тим самим основи церковнослов’янської писемності, фундамент усіх слов’янських літератур.
     
    Учні здійснили подорож сторінками книги Ігоря Січовика «Словограй», в якій вміщено ігри з буквами і словами. «За допомогою слова можна творити дива. Словом можна засмутити, а можна й звеселити, воно передає всі кольори життя», – переконаний Ігор Січовик. В цьому переконалися і самі діти, взявши участь у іграх «Народження слова», «Складовий аукціон», «Мовна плутанина», «Мовний волейбол», «Відшукай число у слові», «Крути слова і так, і сяк – вони не зміняться ніяк». Веселий сміх звучав у читальній залі під час конкурсу «Загадки-жарти».
     
    Жарти жартами, а боротьбу за першість ніхто не відміняв. Отож, перемогу здобули Вікторія Грищенко, Вікторія Москаленко, Костянтин Химорода і Аліна Петрова, показавши найкращі знання з рідної мови. 

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше