• Геніальному митцю присвячується… Геніальному митцю присвячується… Геніальному митцю присвячується… Геніальному митцю присвячується…

    Люблю я конкурси декламаторів поезії та виконавців творів. Особливо ті, у яких беруть участь діти. Вони своїм талантом, безпосередністю, чистими почуттями і незамуленим поглядом на твір можуть зворушити та розчулити будь-яку дорослу людину. Саме тому, вже вкотре, я завітала на конкурс читців творів великого українського поета Миколи Вінграновського «Маєстат слова», який щороку відбувається у бібліотеці-філіалі №10, що на вулиці Крижанівського.
     
    А у бібліотеці гамірно і світло від дитячих посмішок, усюди схвильовані конкурсанти, їхні батьки, вчителі, наставники і… бібліотекарі. Але вже час розпочинати конкурсну програму. Отже треба займати місця у залі, знайомитися із членами журі і головне – не нервувати.
     
    Як і завжди, виступаючі ділилися на три вікові категорії: молодша – учні 1-4 класів, середня – учні 5-8 класів та старша – учні 9 класів – дорослі.
     
    Дуже цікаво та втішно було спостерігати за виступами найменшеньких. Незважаючи на зовсім юний вік, вони просто випромінюють почуття патріотизму та любові до своєї землі. Але, у той же час, залишаються милими, дещо кумедними дітьми.
     
    Середня група мене здивувала майстерністю виконання. От як підлітки можуть так глибоко розуміти таку складну поезію та практично філософську прозу? І, як можуть так проникливо декламувати? Це вражає.
     
    Про старшу групу і говорити нічого. Вони вже професіонали, які перечитали мегатонни літератури та відточили свою майстерність на різноманітних конкурсах, концертах, творчих вечорах…
     
    Чому я все це розповідаю? Тому що журі у складі: голови – заслуженого працівника України Анатолія Кульчицького; актриси драми Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського Світлани Волкової та головного бібліографа відділу методичної та бібліографічної роботи КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС Олександри Нагорної, зазначило, що визначити переможців було дуже складно і вони сперечалися, але все ж таки дійшли певного компромісу. Отже, призові місця розподілили так:
     
    Молодша група:
    І місце – Даша Юрчик (читачка філії №3, БЗШ №15);
    ІІ місце розділили Роман Літвак (с.Поправка) та Маргарита Пістоляк (с.Шкарівка);
    ІІІ місце – Олександр Федак (читач філії №6, БЗШ №23).
     
    Середня вікова категорія:
    І місце – Ольга Клінкіна (читачка філії №10, БЗШ №5);
    ІІ місце – Вікторія Семенюк (читачка ЦДБ, БЗШ №4);
    ІІІ місце – Анна Панько (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія», ЦТДЮ «Соняшник»).
     
    Старша група:
    І місце – Ліана Берулава (читачка філіалу №4, БЗШ №17);
    ІІ місце – Юлія Сергієнко (с.Шкарівка) та Павло Пасічник (читач ЦБ, ДНЗ БПТУ ім. П.Поповича);
    ІІІ місце – Крістіна Тригуб (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія», ЦТДЮ «Соняшник»).
     
    А Гран-прі отримав представник наймолодших конкурсантів, читач центральної міської бібліотеки, учень-другокласник БСШ №1 – Владислав Мельніченко.
     
    Вже давно стало традицією запрошувати учасників чи переможців конкурсу читців творів Миколи Вінграновського на літературно-мистецькі читання «З обійнятих тобою днів…», які щорічно відбуваються у с. Яблунівка. Цього разу туди поїдуть Павло Пасічник та Анна Панько.
     
    Ще одним подарунком для переможців стали запрошення на вистави Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського, за що окрема величезна подяка директору – В’ячеславу Ускову.
     
    А взагалі, жоден з учасників конкурсу не пішов додому без подарунка. За фінансову підтримку завідуюча бібліотекою-філією №10 подякувала депутату міської ради Андрію Королю, ГО «Здорове материнство» та центральній районній бібліотеці. Особисто я сподіваюся, що спонсорів та меценатів у таких дійств буде все більше і більше.
     
    Із гарним настроєм та у доброму гуморі, разом із галасливими гостями книгозбірні покидаю це затишне місце. Але як і завжди не прощаюся.

    З надією на подальші зустрічі, завжди ваша Софія Нормировська.





    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше