• Хай квітує Україна чорноброва в вишиванках незбагненної краси

    Хай квітує Україна чорноброва в вишиванках незбагненної краси Хай квітує Україна чорноброва в вишиванках незбагненної краси Хай квітує Україна чорноброва в вишиванках незбагненної краси Хай квітує Україна чорноброва в вишиванках незбагненної краси Хай квітує Україна чорноброва в вишиванках незбагненної краси

     

    Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції. 17 травня до його відзначення долучилися працівники бібліотеки-філії №2, підготувавши для третьокласників (БЗШ №11, класовод Григоренко В.В.) народознавчу годину «Червоними і чорними нитками».

    Діти в цей день вдягли вишиванки. Маленькі патріоти мали змогу познайомитися з історією свята, призначенням та застосуванням вишиванки у побуті, дізнатися чому вишиванку називають «генетичним кодом нації», а також дізнатися про чарівні властивості орнаментів та їх розмаїття, символи та кольори, які використовуються у вишивці.

    Також третьокласники довідалися, що українська письменниця Олена Пчілка, мама відомої поетеси Лесі Українки, у 1876 році видала альбом українських вишиванок, після чого в Європі почався бум на українську вишивку.

    Під час етно-мандрівки «Вишивана Україна» малеча подорожувала Україною, знайомлячись з особливостями вишивки кожного регіону. Мандрували українськими казками, у яких зустрічаються мотиви вишитої сорочки, читали вірші про вишиванку та прикрашали паперову сорочку зеленими листочками та квітами.

    Хлопчики і дівчатка взяли участь у святковому подіумі «Краса і неповторність». Вишиванки з різними орнаментами, в поєднанні з дитячою посмішкою, як веселка, милували погляд.

    Закінчився захід вишиваним флешмобом – «Хай квітує Україна чорноброва в вишиванках незбагненної краси».

     

    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше