• Книга йде до читача, і велика і мала…

    Книга йде до читача, і велика і мала… Книга йде до читача, і велика і мала… Книга йде до читача, і велика і мала… Книга йде до читача, і велика і мала… Книга йде до читача, і велика і мала…

    Василь Сухомлинський казав: «Людина, для якої книжка уже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензлик для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою,спустошеною».

    Захоплюючий світ книги, яка виховує, навчає, приходить до нас в дитинстві. У Всесвітній день книги до бібліотеки-філіалу №10 завітали першокласники БЗШ №5 (1-Г кл.) на літературне лото «Зустріч з книгами Всезнайками».

    Якими раніше були книги? Як вони прийшли до людей? Що це таке – книги Всезнайки?... Бібліотекар Леся Кравчук відповіла на всі запитання, які цікавили малечу. А потім кожен маленький читач зміг вибрати для себе книгу безпосередньо під час лото (потрібно було її знайти). Ой, які цікаві книги! Ще й додому візьму і з батьками прочитаю!

    Не встиг стихнути веселий гамір маленьких книголюбчиків, а до бібліотеки завітали дев’ятикласники (9-Б кл.) на зустріч за круглим столом «Улюблена книга. Чи є вона в мене?». Не всі учасники зустрічі визначились з улюбленою книгою, та найчастіше називали «Ромео і Джульєтта» В.Шекспіра, «Кав’ярня на розі» О. Сайко, «Енн із зелених дахів» Л.Монтгомері, «Новенька» О.Сайко, «Я закохалася» М. Морозенко… Шість разів перечитувалася книга Г. Макуліної «Сезон дощів».

    Про свої улюблені книги розповіли завідуюча філіалом Г. Нагорна та класний керівник Н. Гуманюк. Четверо юних читачів зізналися, що декілька разів робили спробу прочитати «Майстера і Маргариту» М. Булгакова, але так і не змогли це зробити. Можливо ще рано?

    На думку дев’ятикласників, щоб діти читали і любили книги важливо більше читати їм у ранньому віці; менше сидіти за комп’ютером. Зацікавленість у читанні та книзі викликають і зустрічі з письменниками та книголюбами.

    Зустріч з книголюбом, саме такий подарунок чекав на юних користувачів – адже гостем «круглого столу» був відомий колекціонер книг-мініатюр Ю. П. Кривенда. Подиву від побачених «мініатюрок» не було меж!

    Після такого тісного спілкування захотілося прочитати щось новеньке, і книги «пішли в гості» до юних читачів.

     

    Ганна Нагорна.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше