• День довкілля у бібліотеці

    День довкілля у бібліотеці День довкілля у бібліотеці День довкілля у бібліотеці


    Бібліотекарі книгозбірні №6 провели низку заходів, присвячених Дню довкілля, який щорічно відзначається третьої суботи квітня.

    Подорож по Країні Довкілля «Простягаємо руки природі, щоб з нею жити в злагоді» здійснила бібліотекар Світлана Шута разом з учнями 3-В класу БЗШ №21 (класовод Лариса Прозоровська).

    Подорожуючи стежиною під назвою «Пізнавальна», діти дізналися що таке довкілля та переконалися, що усе в природі взаємопов’язане під час гри «Павутинка».

    Компасом на стежині «Охороняй та зберігай» слугувала Червона книга України, а своє ставлення до довкілля діти продемонстрували у грі «Можна – не можна».

    Зачарувала своєю красою «Квіткова» стежина, а вікторина «Зелена планета» підтвердила вислів «Рослини – легені Землі».

    На галявині «Природні цікавинки» третьокласники розгадували кросворди, грали в гру «Мікрофон» та говорили компліменти планеті Земля. Родзинкою заходу стала заквітчана планета у вигляді глобусу, зроблена з різнокольорових паперових квітів.

    Під час проведення мистецької години «Серце Землі в наших долонях» бібліотекар Людмила Романюк розповіла дітям про стан довкілля, зачитала пам’ятку поведінки на природі, намагаючись привернути увагу присутніх до проблем екології. Своє бачення краси учасники заходу відобразили за допомогою фарб і пензля.

    У читальній залі книгозбірні була оформлена книжкова виставка «Нам з землею разом жити». Представлені на виставці книги висвітлювали питання екології та охорони довкілля, розповідали про рідкісні та вимираючі види рослин і тварин України.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше