• Він піснею звеличує душу

    Він піснею звеличує душу Він піснею звеличує душу Він піснею звеличує душу Він піснею звеличує душу

    2 травня свій 80-річний ювілей відзначатиме заслужений працівник культури України поет, композитор, музикант Анатолій Іванович Кульчицький. У свій поважний вік Анатолій Іванович часто проводить творчі зустрічі з читачами бібліотек міста. Одна з таких цими днями відбулася у центральній бібліотеці.

    Людмила Чупак, зав. відділом ЦБ, розповіла про життєвий і творчий шлях майбутнього ювіляра, акцентувала увагу на його просвітницькій місії по популяризації української пісні, як авторської так і народної, наголосила, що Кульчицький член Національної музичної спілки України, багаторічний член президії Українського фонду культури, лауреат літературно-мистецьких премій: міжнародної ім. Володимира Винниченка, всеукраїнської ім. Нечуя-Левицького, міських ім. Миколи Сома і Нечуя-Левицького, чисельних пісенних конкурсів і фестивалів, член Золотого фонду міста, почесний громадянин Білої Церкви і Вишгорода. У його творчому доробку понад 600 пісень, сім вокальних циклів, десять пісенних збірок і три книги спогадів про видатних особистостей України і нашого міста.

    Пані Людмила також прочитала низку ліричних віршів поета. А членкиня клубу "Водограй” Іраїда Комісарова присвятила Кульчицькому власні вірші.

    Анатолій Іванович розповів про дружбу з видатними письменниками Борисом Олійником, Миколою Вінграновським, Миколою Сомом, знайомство із знаменитими композиторами і акторами Ігорем Шамо, Олександром Білашем, Анатолієм Солов’янком, якіописав у своїй книзі "Це було недавно, це було давно”. Зацікавила також присутніх членів клубу "Водограй” розповідь автора про пісенні традиції нашого народу, тернистий шлях народної пісні з давніх часів до наших днів. Але найбільше задоволення "водограєвці” отримали, слухаючи пісні Анатолія Кульчицького у авторському виконанні. Багато хто з присутніх підспівував маестро. Його пісні зворушили наші душі, додали сил і здоров’я.

     

    Єфросинія Король.

     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше