• Флот України − слава держави

    Флот України − слава держави

    18 квітня працівники центральної бібліотеки провели інформаційну годину «Манила їх романтика морів», присвячену 100-річчю утворення Українського військово-морського флоту, для одинадцятикласників БЗШ №20 (класний керівник Шабатин Ірина Олександрівна).

    Бібліотекарі Маргарита Зубкова і Ольга Соломаніна підготували екскурс в історію флоту України, розповіли про видатних флотоводців, які досягли славетних перемог: Петра Конашевича-Сагайдачного, Оліфера Голуба, Івана Сулиму, які з боями пройшли шлях від Запорізької Січі аж до Риму. Саме після їхніх звитяжних морських походів про козаків заговорила вся Європа, а Чорне море стали називати Козацьким.

    Підлітки переглянули документальний фільм відомого режисера Івана Канівця «Тризуб Нептуна», присвячений українізації Чорноморського флоту в 1917 – 1918 роках.

    Найбільше учасників заходу вразила розповідь Ольги Соломаніної та перегляд відеоролика про курсантів військово-морської академії імені П.С.Нахімова у місті Севастопіль, які довели, що дух українських моряків не зламати. Під час підняття російського прапора майбутні офіцери заспівали Гімн України. Співаючі юні патріоти, голоси яких намагалися заглушити музикою духового оркестру, стали символом справжнього патріотизму.

    Один юнак розповів товаришам, що він з батьками відправляв юним героям есемески зі словами привітань і захоплення їхнім мужнім вчинком.

    Класний керівник Ірина Олександрівна наголосила, що молоді патріоти, які зосталися вірними присязі українському народу, стали взірцем для нинішніх учнів, і для всіх, хто живе на українській землі.

    Учасники заходу також ознайомилися з документальними матеріалами і книгами, які були представлені на книжковій виставці «Військово-морські сили України: від сивої давнини до сучасності».

    Маргарита Зубкова.

     

     

     

     

     

     

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше