• Створення українського військово-морського флоту у світлі сучасних подій

    Створення українського військово-морського флоту  у світлі сучасних подій Створення українського військово-морського флоту  у світлі сучасних подій

    29 квітня 2018 року виповнюється 100 років з моменту підняття українського прапора над Чорноморським флотом.

    Бібліотекарі книгозбірні №3 підготували для юнацької аудиторії БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» (вчитель історії Людмила Серган) інформаційну годину «Створення українського військово-морського флоту у світлі сучасних подій».

    Користувачам була представлена виставка-спалах «Флот Українського моря: перша спроба» та рекомендована для прочитання нова книга Ігоря Гриценка «Український Державний Флот в 1917-1919рр.: історія його становлення, військово-політичної боротьби та занепаду». У виданні висвітлена сутність та масштаби процесів українізації, яка розгорнулася після Лютневої революції 1917 року на Чорноморському та інших флотах колишньої Російської Імперії, що стало важливою передумовою для формування військово-морських сил незалежної України. Детально розглянуто процес становлення військово-морського флоту і морських інституцій УНР та Української Держави, наведено основні положення тогочасного українського військово-морського законодавства.

    Також національно-патріотичному вихованню молодого покоління Української суверенної держави сприяє книга Олега Олійниківа «Сторінки історії Українського військово-морського флоту». Наведені у ній факти розкривають історію формування військово-морських сил України від сивої давнини до сучасності.

    Старшокласники переглянули документальний фільм режисера Івана Канівця «Тризуб Нептуна». Прес-тайм «Будемо з флотом – будемо сильні» надав школярам інформацію про стан військово-морського флоту суверенної України.

    Саме сьогодні, 18 квітня, вводиться в обіг пам’ятна монета «100-річчя створення Українського військово-морського флоту» номіналом у 10 гривень.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше