• Моя душа в моїх картинах… Моя душа в моїх картинах… Моя душа в моїх картинах…

    5 квітня напередодні великого свята Великодня, в бібліотеці-філії №8 відбулося відкриття виставки картин самодіяльного художника, читача книгозбірні та учасника шахового клубу «Білий кінь» Василя Сидоровича Дячука «Моя душа в моїх картинах».
     
    Дивлячись на полотна, мимоволі відчуваєш неймовірне тепло дитячих спогадів, юності та молодості художника. Адже сюжети його картин – це пейзажі та краєвиди Білої Церкви, знайомі майже кожному білоцерківцю ще з тих часів, коли можна було босоніж бігати полем по росі, хлюпатися з друзями в Росі, чи прогулюватися «стометрівкою» та зовсім не думати про «дорослі проблеми»... 
     
    Роботи Василя Сидоровича представлені трьома тематиками: «Замальовки рідного міста», «Натюрморти», «Портрети», які виконані в різних техніках: акварель, акварельний олівець, олійні фарби.
     
    Майбутній художник народився в 1944 році в селі Стадниця, Тетіївського району, Київської області. У молоді роки Василь навчався на відділенні мистецтва та графіки Московського заочного народного університету мистецтв. Проте навчання на жаль не завершив.
     
    Під час відкриття авторської виставки Василь Сидорович розповів про тяжкі роки дитинства та юності, поділився думками про свій мистецький доробок. На адресу художника прозвучало багато теплих слів від друзів із шахового клубу, учасників клубу «Золота осінь» Академії пенсіонерів та від читачів бібліотеки.
     
    Неочікуваним музичним дарунком для художника та гостей стали популярні музичні композиції у виконанні викладача школи мистецтв №3 Сергія Олександровича Яременка. 
     
    Світлана Хмільова



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше