• Писанковий дивосвіт

    Писанковий дивосвіт Писанковий дивосвіт Писанковий дивосвіт Писанковий дивосвіт Писанковий дивосвіт

    Коли по-весняному теплі сонячні промені здолали останні сніжні острівці, бадьорий весняний вітер грайливо пробіг пелюстками перших підсніжників: на землю ступила довгоочікувана весна, а з нею і світле сакральне свято Великодня.

    Напередодні свята Христового Воскресіння працівники бібліотеки-філіалу№8 провели майстер-клас з розпису писанок.

    Зоя Чутковська розповіла учасникам дійства про історичні корені писанки, як своєрідної живописної мініатюри українського народного розпису. Хвиля часу докотила до нас оце диво з сивої слов’янської давнини і воно живе, як своєрідне відображення уявлення людини про Всесвіт. Майстерність написання писанок передається від покоління до покоління.

    От і сьогодні майстриня Людмила Сябро – керівник гуртка клубу за місцем проживання «Прометей», щедро поділилася знаннями і вмінням розпису писанок з учасниками майстер-класу «Писанковий дивосвіт».

    Учні ЗОШ №4, користувачі бібліотеки різного віку, а також бібліотекарі із задоволенням розписували писанки. Адже писанковий орнамент створювався протягом довгого історичного періоду і увібрав у себе красу і мистецьку довершеність, своєрідну символіку рисунків з їх потаємним змістом, які приваблюють своєю загадковою чарівністю.

    Пані Людмила допомагала простими лаконічними засобами творити розповіді глибокого символічного змісту про велич світу, сконцентровані в написанні сакрального дива – писанки.

    Майстер-клас відбувся завдяки підтримці секретаря та депутата міської ради Вадима Кошеля, а також голови міського осередку ВО «Свобода» та депутата Київської обласної ради Сергія Яременка.

     

    Зоя Чутковська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше