• Собор його душі

    Собор його душі Собор його душі

    «Якщо вірити стародавній легенді, то кожна людина має на небі свою зірку. У когось вона мала, у когось – більша, у когось – велика. Від чого це залежить? Можливо, від душі. Щира душа – і зірка велика, зміліла – і зірка зменшилася.

    Напевне, зірка Олеся Гончара була великою і яскравою, бо, навіть, після смерті письменника продовжує зігрівати серця читачів глибиною і щирістю таланту.

    Олесь Гончар – людина незвичайної долі. Сирота, вихований бабусею, фронтовик, який пройшов усі жахи Другої світової війни та побував у полоні, людина громадська й суспільна у часи повоєнного СРСР, натхненник і захисник цілого покоління шестидесятників, палкий борець за незалежність України», – такими словами працівники книгозбірні№3 розпочали літературну годину «Собор його душі» з нагоди 100-річчя від дня народження Олеся Терентійовича, на яку завітала юнь БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» разом із учителем української мови і літератури Ольгою Яременко.

    Школярі переглянули відеофільм «Поборники незалежності» – Олесь Гончар», ознайомилися з книжковою виставкою, коментований огляд якої зробили бібліотекарі. Цікавим для присутніх став прес-інформ «Іди за мною» (до 100-річчя від дня народження класика) за матеріалами періодичних видань.

    Важливо, що весь свій життєвий шлях Олесь Гончар пройшов достойно, не зрадивши собі, не скиглячи, не зловтішаючись. Все це тому, що найголовнішим дороговказом у його житті була віра… І скільки б не пройшло років, його твори будуть актуальними, бо людяність яку вони пробуджують – це категорія вічна, без якої не може існувати жоден народ.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше