• На всеукраїнському березі народної любові

    На всеукраїнському березі народної любові На всеукраїнському березі народної любові На всеукраїнському березі народної любові

    3 квітня виповнилося 100 років від дня народження видатного українського письменника, великого майстра слова Олеся Гончара. Йому судилося в житті пройти важкими фронтовими шляхами, пізнати визнання і замовчування, гіркоту втрат і радість перемоги.

    До ювілею письменника бібліотекарі філіалу №9 підготували для читачів День інформації «На всеукраїнському березі народної любові», який розпочався відкриттям однойменної книжкової виставки творів ювіляра.

    Учні 6-А та 7-Б класів СПМШ №16 стали учасниками літературних читань «Пливи, моя бригантино».

    Завідуюча Катерина Волинець розповіла дітям про життя і творчість письменника, про дитинство, яке припало на трагічні 30-ті роки ХХ століття, про юність, обпалену війною.

    У складі студбату Олесь Гончар добровольцем пішов на фронт, брав участь у запеклих боях за Київ в районі Білої Церкви.

    Бібліотекар Жанна Харченко познайомила присутніх з найкращою повістю Олеся Гончара для дітей «Бригантина». Пригоди 12-річного хлопчика, якого несправедливо зачислили до списку «важких дітей», його волелюбство, а також мрії про часи, коли людина не буде свідомо знищувати все живе навколо себе, не залишили байдужими читачів.

    Члени клубу «Сузір’я» на сторінках усного журналу «Прапороносець мужності й свободи» отримали інформацію про книги Олеся Гончара воєнної тематики, переглянули підготовлений Світланою Могорит буктрейлер до роману «Людина і зброя».

    Романи «Собор», «Твоя зоря», «Берег любові» обговорювалися на другій сторінці усного журналу. Неабиякий інтерес у присутніх викликали відеоматеріали із сімейної колекції Людмили Смирнової, двоюрідної сестри народної артистки України Неоніли Крюкової, а саме неперевершене прочитання акторкою роману «Собор».

    Третя сторінка усного журналу «Світло черешневого цвіту» об’єднала в собі новели письменника, в яких вперше в білому цвіту, вікнами української хати глянула на нас Україна, яку Олесь Гончар любив понад усе.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше