• Вербиченько, вмий моє личенько!

    Вербиченько, вмий моє личенько! Вербиченько, вмий моє личенько!

    Щороку всі православні відзначають велике свято входу Господнього в Єрусалим, інакше назване Вербною неділею. З особливим трепетом чекають цього дня діти, тому що остання неділя посту вважається саме їхнім святом. Напередодні, тобто в суботу, діти йшли на узлісся, щоб заготовити вербових гілочок і принести їх до церкви, де ці гілочки освячували. А потім, хлопчики й дівчатка, граючись, шмагали один одного вербовими гілочками, промовляючи: Будь великий, як верба,

    А здоровий, як вода,

    А багатий як земля.

    Саме про це розповіла вихованцям груп «Горобинка» та «Вишенька» (вихователі ЮліяТкаченко та Ганна Бойкова) ДНЗ №27 під час народознавчої години «Вербиченько, вмий моє личенько» бібліотекар філії №6 Людмила Романюк.

    Дітлахи дізнались, чому саме вербу освячують у церквах, прослухали вірш Тетяни Строкач «Вербна неділя», вивчили звернення до верби та уважно прослухали народні прикмети про Вербну неділю. Готувались діти і до Великодня. Разом з бібліотекарем «спекли» смачну запашну паску, інгредієнтами якої були правильні відповіді на запропоновані загадки. Після заходу присутні переглянули виставку «Великоднє диво», яка нещодавно відкрилась у книгозбірні.

    Надія Гаврилова.



     

     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше