• Великдень в кольорах та фарбах

    Великдень в кольорах та фарбах Великдень в кольорах та фарбах Великдень в кольорах та фарбах Великдень в кольорах та фарбах Великдень в кольорах та фарбах

    Великдень – найбільше свято для усіх християн. Кожен, хто його шанує, отримує надію на порятунок, адже воскрес Христос. До Світлого Воскресіння прийнято робити добрі справи, збагачуватися духовно, допомагати ближньому, дарувати надію і підтримувати віру в серцях на щасливе і радісне майбутнє.

    Щорічно, напередодні Воскресіння Христового, вже в 11-й раз, у бібліотеці-філіалі №6 відкрилася виставка дитячих робіт «Великоднє диво». На свято завітали і дорослі, і малі.

    Присутні з цікавістю слухали розповідь завідувачки бібліотекою Надії Гаврилової про підготовку до святкування світлого празника Воскресіння Христового, символ вічності людського життя – паску,крашанки та писанки.

    Саша Федак, Максим Розгон, Назар Клюєв та Іринка Бушуєва прочитали вірші-привітання до Великодня. Читачка бібліотеки, поетеса Тетяна Строкач ознайомила присутніх з добіркою своїх віршів до Великодня.

    У виставці взяли участь 70 дітей від 2 до 12 років, які представили 90 робіт. Це вихованці ДНЗ №8 «Золотий півник», ДНЗ №27 «Червона шапочка», учні БЗШ №23 та члени гуртка «Чарівний пензлик», що працює при бібліотеці.

    На виставці були представлені малюнки, картини, писанки та великодні сувеніри, виконані в різноманітних техніках декоративно-прикладного мистецтва: бісероплетіння, декупаж, квілінг, аплікація, оригамі, малюнки та вироби розписані у стилі петриківського розпису, вироби із солоного тіста та глини, макети створені з паперу та розмальовані фарбами, вироби з лози та багато інших технік з широким використанням штучних та природних матеріалів.

    Головними атрибутами кожної з дитячих робіт є символи Великодня – паска, писанка, крапанка, дряпанка та мальованка. При цьому кожна писанка відтворює маленький світ кожного учасника виставки.

    Традиційну виставку можна сміливо назвати Великоднем творчої душі, адже політ дитячої фантазії безмежний, тому й творять діти у різних стилях. Кожна дитяча робота легка, світла й справді унікальна своєю несхожістю, адже дитина завжди передає те, що бачить, а бачить вона життя. Можливо саме тому дитяча Великодня виставка випромінює щирість, любов і святковість.

    Переможцями виставки стали 30 конкурсантів, які будуть представляти свої вироби на міській виставці конкурсі «О, Писанко! Ти – символ України». Серед них: Тамара Федоренко, Катя Лукіянец, Софія Брикса, Катя Левковець, Юлія Бойко, Оля Гандзюк, Ірина Бушуєва, Софія Марковська, Дарина Діденко, Макар Іванов – гуртківці «Чарівного пензлика», Вероніка Бойко – вихованка ДНЗ №8, Денис та Назар Клюєві – учні БЗШ №23. Вони були нагороджені цінними призами від спонсорів: керівника «Творчої майстерні» Тетяни Фельтин, громадського діяча Юрія Даценка, голови міського осередку МО «Жіноча громада» Надії Гаврилової, партнера компанії «Оріфлейм» Олени Тарасової.

    Головний приз конкурсу від Юрія Даценка – мольберт, був вручений вихованцям гуртка «Чарівний пензлик». Всі учасники виставки «Великоднє диво» за отримали солодощі.

    Дякуємо за допомогу в організації та проведенні виставки майстру декоративно-ужиткового мистецтва Людмилі Красніцькій-Луцик, яка після свята провела майстер-клас «Великдень в кольорах та фарбах».

     

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше