• «Історія – це пригоди, які варто спробувати!»

    «Історія – це пригоди, які варто спробувати!» «Історія – це пригоди, які варто спробувати!» «Історія – це пригоди, які варто спробувати!» «Історія – це пригоди, які варто спробувати!» «Історія – це пригоди, які варто спробувати!»

     

    22 березня у читальній залі центральної міської бібліотеки відбулася творча зустріч з білоцерківською письменницею Іриною Даневською та презентація її книг «Німецький принц Богуслав Радзивіл» та «Генерал короля Богуслав Радзивіл».

    Ірина Даневська – авторка, що більше відома за кордоном, ніж в Україні. Перші її історичні романи з європейського життя середини XVII сторіччя«Путь к власти» и «Битва за Францию» написані російською мовою, вийшли друком у провідних російських видавництвах. Зараз літераторка співпрацює з київським видавництвом «ТEMPORA», завдячуючи якому, вже побачили світ книги «Німецький принц Богуслав Радзивіл» (2016р.), «Генерал короля Богуслав Радзивіл» (2017р.). Зараз пані Ірина працює над третьою частиною «Радзивіліади».

    Талановита письменниця Ірина Даневська стала справжнім відкриттям сучасної української літератури. У наш час не часто побачиш товсті романи на українському книжковому ринку, ще й присвячені Європі 17 століття. Книги-епопеї Ірини Даневської кардинально змінюють ставлення до історичного роману як жанру.

    Це була вже друга зустріч літераторки з представниками бібліотек Білої Церкви. Окрім них на презентацію завітали журналісти, читачі, друзі письменниці. І якщо під час першої зустрічі пані Ірина самостійно знайомила учасників заходу із своїми книгами, то цього разу ділилися враженнями про прочитане вже бібліотекарі: Ніна Сорокун, Зоя Чутковська, Катерина Волинець, Ксенія Гнуда. Деякі коментарі виявилися несподіваними навіть для самої авторки.

    Під час діалогу читачі поставили пані Ірині багато запитань. Письменниця розповіла про те, як вона, економіст за фахом, почала писати історичні романи, де шукала інформацію про Богуслава Радзивіла та історичну епоху, як працювала з архівними документами. Авторка була зворушена увагою читачів до своїх творів.

    Захід завершився автограф-сесією та спільними світлинами.

    Олена Дученко, Надія Гаврилова.

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше