• Нова українська авторка! Презентація відразу двох книг!

    Нова українська авторка! Презентація відразу двох книг! Нова українська авторка! Презентація відразу двох книг! Нова українська авторка! Презентація відразу двох книг!


    15березня до Білої Церкви завітала київська письменниця Юлія Матту. Для того, щоб познайомитися із поки що маловідомою авторкою у читальній залі центральної міської бібліотеки зібралося чимало людей, зокрема бібліотекарів, які були зацікавлені не лише книгами, а й особистістю пані Юлії, яка наразі працює у бібліотеці ім. О.Герцена централізованої бібліотечної системи «Свічадо» Святошинського району м.Київ. Юлія Матту привезла до Білої Церкви дві свої книги: «Жашківські равлики» та «Багалія», остання книга вийшла друком у видавництві «Час Змін Інформ».

    Директор Білоцерківської міської ЦБС Раїса Григоренко із радістю представила гостям бібліотеки чарівну авторку, трішки розповіла про гостю та поділилася своїми враженнями від прочитаних книг. Будучи чесною людиною, пані Раїса не лише хвалила Юлію Матту, а й висловила свої зауваження та побажання.

    Своїми думками про презентовані книги поділилися і Людмила Чупак, Надія Гаврилова, Юлія Волошина. Усі одноголосно визнали, що «Жашківські равлики» та «Багалія» читаються надзвичайно легко і вирізняються оптимістичністю. Також зауважили, що ці книги про пошук істини у житті. А Людмила Чупак віднесла їх до так званої «дорожньої літератури». Юлія Волошина впевнена, що «авторка хоче нас переконати, що нічого неможливого немає…». Голова міськрайонного осередку ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка Костянтин Климчук розповів про історію знайомства з пані Юлією та свої враження від співпраці з нею.

    Під час виступу авторки, ми дізналися про неї багато цікавого, а іноді і несподіваного. Виявилося, що ця тендітна жінка працює на кількох роботах, самостійно вивчила англійську мову та викладає її, працюючі у проекті «Online English Бригантина» – Onlineанглійська для молоді з інвалідністю – ВПО, вчить англійської жителів Жашкова, проводить заняття з вивчення польської мови у бібліотеці, де працює, і за її словами «робить те, що хочеться». Взагалі, підчас зустрічі говорили і про подорожі, і про життєвий та творчий шлях авторки, про перспективи для молоді в Україні, про плани на майбутнє та «життєвий план» Юлії Матту.

    Приємно, що до Білої Церкви приїжджають молоді, перспективні, амбітні та сповнені оптимізму автори. Сподіваємося, що це була далеко не остання зустріч читачів з новою цікавою літераторкою Юлією Матту.

    Олександра Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше