• Українська революція – нова модель демократичної країни

    Українська революція – нова модель демократичної країни Українська революція – нова модель демократичної країни Українська революція – нова модель демократичної країни

    Революція – це завжди надія на краще, шанс змінити суспільство. Саме такий шанс – побудувати іншу країну – мала українська революція 1917-1921 років.

    Подіям тих далеких років була присвячена трибуна історика «Україна в полум’ї революції 1917-1921 рр.», організована бібліотекарями філіалу №10 для десятикласників БЗШ №5.

    Гість книгозбірні, доцент БНАУ Олександр Ярмола, розповів старшокласникам про сутність революцій, провівши паралель між подіями сьогодення і столітньої історії.

    Особливо зацікавили юних слухачів розповіді про революційні події у Білій Церкві. Відкриттям для багатьох стала інформація про те, що 3 червня 1917 року Біла Церква отримала статус міста, а в серпні цього ж року відбулося перше засідання міської думи і вже наприкінці року, у грудні, білоцерківці мали першого міського голову.

    Не кожне місто може похвалитися тим, що в ньому виходила всеукраїнська газета. І нехай «Народне слово» мало лише 13 номерів, але вони стали підтвердженням, що українська революція – це спроба нової цивілізаційної моделі суспільства, що основою держави є люди, здатні самореформуватися без крові, люди, які не хочуть нікого гнобити, але не дозволять гнобити себе. На жаль, українську революцію задушили…

    Минуло сто років, історія повторюється, ідеї всіх українських революцій – однакові. Ми хочемо побудувати вільну, незалежну, багату країну і віримо, що так і буде.

     

     

    Ганна Нагорна.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше