• Зоря його і по житті не згасне

    Зоря його і по житті не згасне Зоря його і по житті не згасне

     

     

    Літературний критик, редактор, політв’язень, лідер партії Народний Рух України, ініціатор заснування Української Гельсінської Спілки і просто хороша людина – все це про В’ячеслава Чорновола.

    Його девіз по життю – «Якщо не я, то хто ж?». В’ячеславу Чорноволу пророчили славу талановитого літературознавця, історика літератури. А він став не дослідником минулого, а захисником прав сучасників. З його книг «Правосуддя чи рецидиви терору» та «Лихо з розуму» люди в Європі та Америці могли дізнатися правду про життя та свободу слова в Радянському Союзі. Невипадково академік А.Сахаров у своїй Нобелівській лекції назвав перед усім світом серед тих, хто поділяє з ним честь Нобелівської премії Миру, ім’я В’ячеслава Чорновола.

    До 80-річчя В’ячеслава Чорновола у філії № 10 була проведена година пам’яті «Зоря його і по житті не згасне». Присутні познайомилися з основними сторінками життя політика, присвяченого служінню своєму народу.

    Покоління шестидесятників повинно стати прикладом і моральним авторитетом для нас, тих хто живе нині на українській землі. Він та його друзі зробили значний вклад в здобуття незалежності нашою державою.

    Читачам також була представлена книга В. Деревінського «В’ячеслав Чорновіл: дух, що тіло рве до бою», яка нещодавно з’явилась в фондах книгозбірні.

    Ім’я В’ячеслава Чорновола не нове в українській політиці, але багато сторінок з його життя ще досі не досліджені. Працівники ЦБС намагаються наблизити образ політика і громадського діяча до читачів, щоб вони змогли сповна оцінити все те, що він зробив для українського народу.

     

     

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше