• Нові знання не завадять нікому

    Нові знання не завадять нікому Нові знання не завадять нікому Нові знання не завадять нікому

     

    Час плине і все міняється. Це – факт. Вчитися ніколи не пізно. Теж – факт. Успішні люди не перестають навчатися новому. Факт!

    Білоцерківські бібліотекарі вчаться завжди. Адже сучасне суспільство потребує нових послуг та нових підходів. Книгозбірні постійно потребують нових виставок, написів, друкованих цитат, афіш… А платити за макети дорого. І, взагалі, звідки у бібліотекарів зайві гроші? Тому колектив відділу методичної та бібліографічної роботи подумав і вирішив провести для працівників бібліотек практикум «Створення бібліотечного плакату».

    14 березня у центральній бібліотеці зібралися розумниці-бібліотекарки і почали творити. Спочатку розібралися, як розробити плакат у давно знайомій програмі Power Point. Виявилося, що дуже просто. Потім ускладнили завдання і почали знайомство з онлайн платформами для створення афіш, постерів, мотиваторів тощо. Окрему увагу приділили платформі Canva. Зареєструвалися, усе роздивилися, знайшли багато цікавого, створили свої плакатики. Також уважно розглянули можливості сайту Venngage.com, який спеціалізується на інфографіці. Це завжди згодиться для звітів.

    В результаті, усі задоволені заняттям і думають, що б такого цікавого ще створити. А творити треба буде. Щоб закріпити нові знання, було оголошено загальносистемний конкурс на кращий бібліотечний плакат, підсумки якого будуть підведені напередодні Всеукраїнського дня бібліотек.

    Олександра Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше