• Жив і боровся для України й за Україну

    Жив і боровся для України й за Україну

    В грудні виповнилося 80-років від дня народження В’ячеслава Чорновола – державного, громадського, політичного діяча, журналіста, народного депутата України I-III скликань, одного з лідерів українського правозахисного руху, багаторічного лідера Народного Руху України.

    В’ячеслав Чорновіл – це непересічна особистість нашої історії, людина високих моральних чеснот, гідний патріот, у якого Слово і Діло завжди підпорядковувались високій ідеї – ідеї відродження Української державності і служіння українському народові.

    Щоб вшанувати пам’ять відомого правозахисника, дисидента, борця, 26 лютого бібліотекарі філії №2 провели для своїх читачів інформаційну годину «Жив і боровся для України й за Україну».

    В’ячеслав Максимович – це ціла епоха, яскрава сторінка в історії руху опору радянській тоталітарній системі, що увійшла в історію України під назвою дисидентського руху.Він робив усе, щоб в Україні люди могли почуватися вільно і гідно,своїм прикладом показуючи, як не тільки словом, ще й ділом любити Україну.

    Багато українців, таких патріотів як Чорновіл, віддали своє життя за можливість вільно жити у своїй суверенній державі. Вони надихають на перемогу у війні, протистоянні зовнішнім загрозам розв’язаним проти України.

     

     

    Галина Стадник.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше