• Ти себе українкою звала

    Ти себе українкою звала Ти себе українкою звала

    Леся Українка… Її називають в народі дочкою Прометея, бо саме вона перейнялася творчістю Тараса Шевченка і понесла далі естафету правди, добра і людяності. Її лірика сповнена глибокої пристрасті, ніжної задушевності, щирої любові до рідної землі.

    Бібліотечний десант до учнів 2-Б класу БЗШ №23 (класовод Валентина Синиця) здійснила Людмила Романюк, бібліотекар філії №6, щоб провести конкурс читців-декламаторів на краще виконання творів Лесі Українки «Хотіла б я піснею стати».

    Бібліотекар розповіла учням про дитячі роки поетеси та запросила їх у у царство мудрого й красивого, правдивого, сильного і ласкавого, доброго і мужнього слова.

    В конкурсі взяли участь 17 дітей. У наполегливій боротьбі першість вибороли: Ангеліна Фоміна, Владислав Отаманенко та Мар’яна Бабенко. На заході вдало поєднались поетичне слово, українська пісня та запальний гопак. Всі учасники отримали солодощі, а переможці призи від бібліотекарів. Людмила Миколаївна запросила дітей до бібліотеки, щоб краще ознайомитися з життєвим шляхом поетеси, а також прочитати більше її творів.

    В читальній залі книгозбірні розгорнута книжково-ілюстративна виставка «Спів Лесиного серця». Література, представлена на виставці, відкриває для читачів нові грані геніальної поетеси і драматурга, талановитого прозаїка і перекладача, літературознавця і фольклориста-етнографа, публіциста і педагога, видавця і журналіста, поліглота і громадського діяча.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше