• На гостини до Шарля Перро На гостини до Шарля Перро На гостини до Шарля Перро На гостини до Шарля Перро

    390 років тому в Франції народився великий казкар – Шарль Перро. Він написав лише одинадцять казок, але став улюбленцем дітвори всього світу.
     
    Бібліотекарі філії № 10 провели цикл заходів, присвячених казкарю. Читачі книгозбірні мали змогу ознайомиться з виставкою-казкою «Володар дитячих душ». Для учнів третіх класів БЗШ №5 була проведена літературна вікторина «Подорожуючи казками Шарля Перро», казковий калейдоскоп «Чарівна магія добра» та літературна мандрівка до «Казкограду Шарля Перро».
     
    Діти взяли участь у різноманітних вікторинах, розгадували ребуси і кросворди. Малеча добре розуміється на казках Шарля Перро, що і не дивно, адже всі учасники заходів є частими гостями книгозбірні.
     
    Першокласники залюбки переглянули мультфільм «Попелюшка». Крім цього маленькі читайлики здійснили віртуальну подорож до міст, в яких розташовані пам’ятники героям улюблених казок.
     
    Твори Шарля Перро люблять не лише діти, а й дорослі всього світу. За мотивами його казок створено багато мультиплікаційних та художніх фільмів. А ще, вони надихали композиторів на створення музичних творів.
     
    Читачі з насолодою подивилися фрагменти з балетів С.Прокоф’єва «Попелюшка» та П.Чайковського «Спляча красуня».
     
    На полицях книгозбірні майже не залишилося жодної книги Шарля Перро. Отже, бібліотекарі змогли зацікавити дітей.
     
    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше