• Патріотичний тиждень бібліотеки №1 для дітей Патріотичний тиждень бібліотеки №1 для дітей

    Нам варто пам’ятати крилатий вислів відомого польського письменника Бруно Ясенського, який говорив, що не треба боятися ворогів – у гіршому разі вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів – у гіршому разі вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих – вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.

    Саме приклад небайдужості до всього, що відбувається у житті українського суспільства, ми демонструємо майбутнім громадянам України, а сьогодні дітям – читачам бібліотеки №1 для дітей. Як зразок планомірного виховання, спрямованого на формування почуття патріотизму, розвиток любові до батьківщини, національної самосвідомості й гідності, дбайливого ставлення до рідної мови, відбулися заходи з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні та Міжнародного дня рідної мови.

    Переглядом відеофільму «Небесна Сотня» та патріотичною годиною біля стели Героїв Небесної Сотні «Герої не вмирають… Просто йдуть…» працівники книгозбірні разом з четвертокласниками БСШ №1 (класоводЛюдмила Данілова) вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні та всіх загиблих у війні з Росією на сході України.

    Діти читали вірші і молитви в пам’ять загиблих героїв, душі яких відлетіли в небо. До флешмобу «Героям Слава!» приєднувались перехожі і слухали священні слова:

    Забути кров святу не маєм права! –

    Лишила слід безсмертний і терпкий…

    Героям України – Слава! Слава! Слава!!!

    І наша пам’ять – на усі віки!

    З нагоди Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Чому ти не говориш українською?",літературний вектор «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?», який познайомив з мовними скарбами першокласників БНВК «Казка» (класовод Оксана Бадзюк).

    Малюки успішно провели літературне розслідування «З якої країни літературний герой?» та виконали завдання ігротеки: добирали рими для віршованих рядків, вставляли пропущені букви у слова, впізнавали казкових героїв з допомогою запропонованих схем та розгадували загадки про мову.

    Рідна мова відповідає генетичному коду людини. Саме завдяки їй ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. У народі вірили, що певним словом, яке мало хто й знає, можна й скарби в землі знаходити, й хвороби та всякі недуги лікувати, й від лихої людини та звіра боронитися.

    Своїх читайликів бібліотекарі «лікували» виставою БЛТ «Казкарик» за творами Всеволода Нестайка «Лісова бібліотека».

    До дня затвердження Державного Герба України (1992р.) склали поетичний вінок «Наш герб – Триглав. Це воля, слава й сила» з третьокласниками БСШ №9, в який вплели «Легенду про матір та трьох синів», вірші Наталки Поклад та Валентини Паронової.

    Валентина Шлапацька.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше