• Без мови немає народу

    Без мови немає народу Без мови немає народу Без мови немає народу

     

    21-го лютого Міжнародний день рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО в листопаді 1999 року. В Україні цей день відзначається з 2002 року.

    Рідна мова – це найдорожчий скарб і найважливіший засіб спілкування. Це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з його духовними надбаннями.

    Відомий український письменник XIX ст. Панас Мирний писав: „Найбільше і найдорожче добро кожного народу - це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздум, досвід, почування”.

    З нагоди вшанування Міжнародного дня рідної мови у центральній бібліотеці відбувся концерт-лекція "Мова − серце нації” за участю викладачів і учнів школи мистецтв №1 та міського осередку ВО "Союз українок”.

    Директор школи мистецтв Леся Крижешевська розповіла про мовну різноманітність українського народу. Сказала, що в школі поряд з вивченням української пісенної творчості, діти вчать пісні різних народностей.

    Відкрила концерт пісня "Звучи, рідна мово!” у виконанні лауреатавсеукраїнських конкурсів, викладача Яни Антоненко.

    Юні солісти Марія Поляруш, Артур Коваль, Дар’я Савченко, Катерина Зінченко, Тамара Саакян, Аліна Говорун виконалиукраїнські пісні: "Роди, Боже, жито”, "Пісня про рушник”, "Прошу в неба”, "Не твоя війна”, "Квітуча Україна”, а такожпісні вірменською, англійською і французькою мовами.

    Учасники заходу, члени клубу "Вікторія”, переглянули відео презентацію "Мова наша − серце наше” і Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, адже в ці дні вшановується подвиг учасників Революції Гідності.

     

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше