• Презентація книги «Українська революція: з Білої Церкви в історію»

    Презентація книги  «Українська революція: з Білої Церкви в історію»

    15 лютого у літературній вітальні центральної міської бібліотеки зібралися люди, залюблені в історію Білої Церкви, зацікавлені у тому, щоб громадськість знала правдиву історію. Краєзнавці, бібліотекарі, вчителі, журналісти, письменники та інші містяни зібралися на презентацію видання «Українська революція: з Білої Церкви в історію». До створення цієї книги доклали руку: Володимир Іванців, Анатолій Бондар, Сергій Бурлака, Олексій Стародуб, Костянтин Климчук. Книжка присвячена подіям Української національної революції 1917-1921 рр. на Білоцерківщині та краянам, які брали у ній участь.

    Під час заходу автори та упорядники розповідали про перебіг революції у Білій Церкві. Зокрема, про роботу «Просвіти» у ті нелегкі часи, про Січових стрільців, про скаутський (пластовий) рух, про Чорних запорожців, на честь яких названа теперішня 72-га ОМБр, про видатних, але більшості невідомих героїв революції, чиє життя та діяльність були пов’язані з Білою Церквою.

    Розповідати у статті історію революції у Білій Церкві не має сенсу. Потрібно брати до рук книгу і читати. Читати, щоб знати правду про свою минувшину. Тому варто завітати до будь-якої бібліотеки міста і просто прочитати книгу, яка відкриє очі на минуле рідного краю.

    Олександра Нагорна.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше