• Священні місця Київщини

    Священні місця Київщини Священні місця Київщини

    Багато століть тому апостол Андрій, ступивши на київську землю благословив її, сповістивши, що на цьому місці буде велике місто з багатьма церквами, де процвітатиме Христова віра. Пророцтво здійснилося: у 10 столітті Київ прийняв християнство, став святим містом для українців.

    Ми живемо на благословенній землі. Лише на території Києва знаходиться десятки храмів. Для читачів філіалу № 10 була проведена онлайн-подорож «Святі місця Київщини», під час якої вони мали можливість познайомитися зі священними місцями нашого краю.

    Андріївська та Кирилівська церкви, Володимирський собор, Києво-Печерська лавра, Михайлівський Золотоверхий та Флорівський монастирі , Софія Київська… Всі ці храми віртуально відвідалиучасники заходу, а також дізналися історії їх створення, цікаві факти про кожну культову споруду, а також легенди про дива зцілення та життя ченців, які присвятили своє життя богоугодним справам.

    Гора Тотоха біля села Медвин на Богуславщині, Дівич гора в Трипіллі на Обухівщинні , Лиса гора біля міста Ржищєв – все це відомі місця сили, які розташовані на території Київської області. Про їхні цілющі сили відомо далеко за межам нашої держави. Туди намагаються потрапити не лише наші співвітчизники, а й паломники з-за кордону.

    Час промайнув дуже швидко, а про багато святих місць для кожного українця не встигли згадати. Отже, будуть нові зустрічі, бо це цікаво читачам.

     

    Альона Сушкевич.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше