• Дружба п’яти кілець

    Дружба п’яти кілець Дружба п’яти кілець Дружба п’яти кілець

    Чи потрібно розповідати першачкам про Олімпійські ігри, чи сприйме малеча, чи буде їм цікаво? Були сумніви, але, як виявилося, зробити це в доступній формі все ж таки варто. А якщо розповідь супроводжується іграми, вікториною, загадками та конкурсами, то й найменші читайлики взагалі будуть у захваті.

    Працівники бібліотеки №10, напередодні відкриття ХХІІІ Зимових Олімпійських ігор в Республіці Корея, провели з учнями 1-Г та1-В класів БЗШ №5 спортивну гру-вікторину «Дружба п’яти кілець».

    Де вперше пройшла олімпіада, що є емблемою, символом та девізом всіх Олімпійських ігор учні дізналися з інтелектуальної розминки. Потім намалювали емблему, яка являє собою п’ять переплетених кілець різного кольору, які символізують п’ять різних частин світу: синій– Європу, чорний – Африку, червоний – Америку, жовтий– Азію, зелений – Австралію.

    Малеча дізналася, що талісманом цьогорічних Олімпійських ігор стали тигренятко Сухоран і ведмежа Пандабі (в Паралімпіаді). Сухоран є втіленням білого тигра, який довгий час вважався твариною-хранителем Кореї. Слово "Sooho" означає "захист" і символізує захист, який гарантують спортсменам, глядачам та іншим учасникам турніру організатори. Під час квесту діти називали зимові види спорту, допомагали спортсменам знайти відповідний інвентар, відгадували загадки та виконували завдання «Докажи слово». Дізнавшись, що вогонь, як символ Олімпіади, передають естафетою, пограли в командну гру «Передай іншому!» та захопливу спортивну гру «Хто переможе?». Задоволені переможці отримали солодкі призи.

    Леся Кравчук.

     

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше