• Надія юна нашої землі під Крутами навіки полягли

    Надія юна нашої землі під Крутами навіки полягли Надія юна нашої землі під Крутами навіки полягли Надія юна нашої землі під Крутами навіки полягли Надія юна нашої землі під Крутами навіки полягли

    100 років минуло від того холодного зимового ранку 29 січня 1918, коли цвіт української молоді став на захист молодої незалежної держави України проти більшовицької орди. Юні українці показали чудеса героїзму, вступивши у двобій з переважаючими силами ворожої армії.

    День інформації «Надія юна нашої землі під Крутами навіки полягли» розпочався в бібліотеці-філіалі №9 відкриттям книжкової виставки «Вони боролися за волю України», на якій були представлені книги історичної тематики, а також поетичні твори відомих українських письменників про героїв Крут.

    Літературно-історичний альманах «На Аскольдовій могилі України цвіт» працівники бібліотеки провели спільно з класоводами 9-11класів БЗШ № 6. Одинадцятикласники (кл. кер. Г.Качка) підготували театралізовану виставу «Вирушали на Крути України сини». Нікого не залишили байдужими епізоди прощання матері з сином, сестри з братом, закоханих молодих людей, які розлучалися назавжди.

    Директор школи Н.В.Верис у зверненні до учнів підкреслила, що тільки той народ має право на майбутнє, який добре знає і пам’ятає своє минуле.

    Завідуюча бібліотекою К.В. Волинець нагадала присутнім маловідомі факти трагедії під Крутами, наголосивши, що історія нашої країни повторюється через певний період часу. На жаль, висновки з поразок і перемог не навчили нас бути готовими до агресіїсхідного сусіда.

    На вечорі-реквіємі «Ми не схилили сонячне знамено…» восьмикласники Білоцерківського колегіуму вшанували пам’ять про загиблих молитвою вічної пам’яті тим, хто боровся на станції Крути за нашу державу, а всім присутнім побажали навчатися у героїв любові до рідного краю.

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше