• Запалим лампадки на спомин про мільйон загиблих

    Запалим лампадки на спомин про мільйон загиблих Запалим лампадки на спомин про мільйон загиблих Запалим лампадки на спомин про мільйон загиблих

    27 січня Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. В пам’ять про цю страшну історичну правду працівники бібліотеки-філії№3 для учнів старших класів БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» підготували виставку-нагадування «Запалим лампадки на спомин про мільйон загиблих», інформаційний відео-перегляд «Пам’ять застерігає від повторення злочинів».
    Школярі затамувавши подих слухали розповідь бібліотекарів про шість мільйонів сердець невинно убієнних, неоплаканих і невідспіваних жертв національної, етнічної, расової, релігійної належності, спричинених тоталітарними ідеологіями.
    Для українців жахливим символом Голокосту став Бабин Яр – місце розстрілу понад 150 тисяч євреїв та представників різних національностей. Існував Дрогобицький Яр у Харкові, Богданівка під Одесою, а також багато інших місць, де нацистські нелюди масово вбивали євреїв.
    Опираючись на документальні історичні джерела окупації Білої Церкви присутні довідались про знищення майже п’яти тисяч жителів міста, які стали жертвами Голокосту.
    Бібліотекарі порадили юнакам і юнкам ознайомитися з книгами «Війна і міф. Невідома Друга світова», А.Кузнецова «Бабий Яр», Анни Франк «Щоденник», Анни Франк «Урок історії», «Щоденники Давида Рабіновича», Ю.Винничука «Танго смерті», Е.Ремарка «Іскра життя» та періодичними виданнями «Країна», «Маловідома історія: далеке і близьке».
    Трагедія Бабиного Яру є спільною для всіх, хто живе в Україні. Вона не має національних ознак чи терміну давності. Лише пам’ятаючи історію, можна зрозуміти ціну справжнім цінностям – життю і свободі людини.
    Україна має свій Голокост. Пройшовши через страхіття Голодомору, українці як ніхто інший розуміють біль єврейського народу. Ми зобов’язані берегти пам’ять про  Голокост і не допустити повторення подібного пекла у майбутньому.

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше