• Перетерплять все, перебідують, аби жити на землі батьків

    Перетерплять все, перебідують, аби жити на землі батьків Перетерплять все, перебідують, аби жити на землі батьків Перетерплять все, перебідують, аби жити на землі батьків

    З нагоди Дня Автономної республіки Крим, який відзначають 20 січня, у бібліотеці-філіалі № 10 для читачів ­– учнів 4-Г, 4-Б та 3-Б класів БЗШ № 5 (класоводи Мележик М.М., Шульгіна Ю.В., Грозна Н.Д) відбулися заходи:  зустріч «Перетерплять все, перебідують, аби жити на землі батьків» та поетичний марафон «На межі сонця й моря».

    Бібліотекарі розповіли про прекрасну кримську землю, людей, що живуть у цім сонячнім краю. Учасників заходу вразила історія волелюбного кримськотатарського народу, у якій героїчні сторінки тісно переплелися з трагічними.

    Опинившись на межі виживання після депортації 1944 року, кримські татари змогли не лише вижити на новому місці, а й відродити свою національну культуру, зберегти звичаї та традиції.

    Національний одяг, свята, пам’ятки архітектури, звичаї, декоративно-прикладне мистецтво (вишивка, гончарні вироби), легенди – про все це дізналися школярі під час зустрічі. Також працівники книгозбірні розповіли про видатних представників кримськотатарського народу – легендарного льотчика Амет Хан Султана, правозахисника Мустафу Джемілєва, Голову Меджлісу Рафата Чубарова, актора та режисера Ахтема Сейтаблаєва, переможницю конкурсуЄвробачення-2016 співачку Джамалу.

    Під час поетичного марафону «На межі сонця й моря» діти відкрили для себе творчість кримськотатарських поетів. Ближче познайомитись з цим теплим і рідним куточком України читачі змогли завдяки матеріалам книжкової виставки «Батьківщино, здрастуй».

     

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше