• Прийшов Наум – берись за ум

    Прийшов Наум – берись за ум Прийшов Наум – берись за ум Прийшов Наум – берись за ум Прийшов Наум – берись за ум

    В бібліотеці-філіалі № 9 продовжуються заходи до свят зимового циклу. 14 грудня в бібліотеці відбулася народознавча година «Прийшов Наум – берись за ум» для учнів 8 класу Білоцерківського колегіуму.

    За народними віруваннями, пророк Наум – покровитель розуму, знань і доброчинства, а тому в давнину селяни були переконані: якщо на свято Наума почати навчання, то дитина успішніше засвоїть знання, набереться розуму. Увечері батьки запрошували хрещених, котрі приходили з букварями, й діти починали учити літери.

    Згодом початок навчання було перенесено на 1 вересня, але в ремісничих цехах і при братствах продовжували давню традицію – майстри набирали собі учнів на свято Наума. На його честь влаштовували цікаві обряди, професійні посвяти.

    Учасників заходу привітав зі святом запрошений до бібліотеки настоятель парафії Покрови Божої Матері УПЦ КП Микола Гопайнич. Священик розповів про діяння пророка Наума і благословив дітей на добрі вчинки, успішне навчання та закликав їх шанувати і цінувати батьків, адже саме вони мріють, щоб їх нащадки виросли розумними порядними людьми.

    Невід’ємною частиною свята є конкурс на кращого кашоїда, адже пшоняна каша не тільки смачна, а й дуже корисна для пам’яті дітей. Всі присутні з великим апетитом її споживали, а переможцем став Олександр Маневич.

    Бібліотекар Галина Чередник підготувала і провела веселу і цікаву вікторину та конкурси на логічне мислення, під час яких діти мали можливість показати свої знання.

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше