• Велетень сміху – Микола Сом

    Велетень сміху – Микола Сом Велетень сміху – Микола Сом Велетень сміху – Микола Сом Велетень сміху – Микола Сом

    12 грудня в бібліотеці-філіалі №9 відбувся загальноміський конкурс читців-декламаторів поезії Миколи Сома «Велетень сміху». 18 талановитих учасників, поціновувачів творчості українського поета, зібралися в цей день у бібліотеці, щоб позмагатися у майстерності виконання неперевершених творів майстра.

    Микола Сом – ніжний лірик і пісняр з когорти шістдесятників. Його молодою поезією зачитувалися ровесники. Невгамовний гумор, який у часи репресій і застою проривався у вигляді самвидаву та усних переказів, нині отримав друге дихання.

    Микола Данилович часто бував у Білій Церкві, мав тут гарних друзів та зачаровувався красою нашого міста, милуючись водами річки Рось. Серед його товаришів був Анатолій Іванович Кульчицький – поет, композитор, заслужений працівник культури України. Тому і не дивно, що саме він був ініціаторомпроведення конкурсу поезії Миколи Сома і очолив компетентне журі. До складу журі ввійшли також: голова Білоцерківського осередку міжнародної організації «Жіноча громада», завідуюча бібліотекою-філіалом №6 Надія Гаврилова, методист центральної дитячої бібліотеки Тамара Шпак, бібліотекар філіалу №9 Ірина Люшинська, а такожзавідуюча книгозбірнею № 10 Ганна Нагорна, яка також була в дружніх стосунках з Миколою Сомом і він неодноразово бував на творчих зустрічах і літературних вечорах у бібліотеці-філіалі №10.

    Серед переможців конкурсу читачі центральної бібліотеки, філіалу №1, 3, 6, 9, 10, центральної бібліотеки для дітей. Дипломи і подарунки отримали: Даша Розживіна (читачка ф.9) і Анастасія Сокол (ф.3), Катя Сергієнко (ф.6), Анастасія Ткач (ЦДБ), Дар’я Бондар (ф.10), Вікторія Діхтяренко (ф.3), Богдан Матвійчук (ф.1), Олександр Федак і Олександр Цуцков (читачі ф.6). Гран-прі отримав читач центральної бібліотеки Олексій Пастушенко.

    Голова Білоцерківського осередку міжнародної організації «Жіноча громада» Надія Гаврилова вручила юним декламаторам солодкі подарунки.

    Щиро вітаємо читців-декламаторів з перемогою та бажаємо нових творчих здобутків.

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше