• Маю право знати

    Маю право знати Маю право знати Маю право знати

    В рамках Всеукраїнського тижня права в центральній бібліотеці для дітей 6 грудня відбулися бесіди-консультації «Маю право знати».

    Читачі ЦДБ, учні 7-А класу БЗШ №11 (кл. керівник Марина Ямбуренко), зустрілися з представником сектору ювенальної превенції Білоцерківського відділу поліції капітаном Петром Леонідовичем Мелашенко та студентами факультету права та лінгвістики Білоцерківського національного аграрного університету, волонтерами БМГО «Правова мережа» Дариною Цепою та Тетяною Макаревською.

    Петро Леонідович в своїй розповіді торкнувся питань, пов’язаних з поняттями злочину, кримінальної відповідальності неповнолітніх та навів приклади злочинів, відповідальність за які настає з 14 років.

    Присутні дізналися про злочини, які найчастіше вчиняються неповнолітніми. Насамперед, це крадіжки (більш ніж половина всіх злочинів),наступні місця посідають розбої та грабежі, поширення та вживання наркотиків, хуліганство, вимагання, тілесні ушкодження та зґвалтування.

    Студенти провели майстер-клас «Якщо тобі не має 18», під час якого підлітки довідалися, що вони повинні знати при спілкуванні з поліцією, як поводити себе при затриманні, як себе не може поводити поліцейський…

    Методист ЦДБ Тамара Шпак запропонувала семикласникам взяти участь у іграх-ситуаціях «Казкові герої мають право». Учні не тільки майстерно виконали свої ролі, але й надали правильні відповіді стосовно прав літературних персонажів, що були порушені, назвали документи, в яких ці права захищені.

    Учасники заходу ознайомились з добіркою літератури правової тематики «Великі права маленької людини».

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше