• Граючись – вчимо права

    Граючись – вчимо права Граючись – вчимо права

     

    Одним з напрямків роботи бібліотеки-філіалу №10 є правове виховання, особлива увага приділяється читачам-дітям. Під час проведення заходів бібліотекарі знайомлять юних читачів з Конституцією України, із Конвенцією ООН про права дитини, із законами, які охороняють права дітей. Дітям до вподоби ігрові форми роботи, тому використовуючи казки (а в кожній казці є герої, права яких порушуються) для них проводяться ігри, вікторини, конкурси.

    Не зрадили традиції бібліотекарі і цього разу, запросивши учнів 3-Б класу БЗШ №5 (класний керівник Ю.В.Шульгіна) на правову гру «Будуємо правовий дім для Дюймовочки». Вірно, саме для Дюймовочки, адже ця казка Г.Х. Андерсена була взята за основу для гри.

    Вперше познайомившись з Дюймовочкою в ранньому дитинстві і пізніше, читаючи однойменну казку, ми переживали за головну героїню, співчували їй і не задумувались – скільки ж було допущено порушень по відношенню до маленької дівчинки!

    Разом з дітьми ми всі порушення віднайшли (аж 13!) і для того, щоб Дюймовочці жилося затишніше і спокійніше, збудували їй будиночок із прав, які ніхто не повинен порушувати.

    А діти ще раз пригадали свої права, але не забули, що у них є і обов’язки, які потрібно виконувати, щоб бути щасливим.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше