• У центральній бібліотеці відбулася наукова конференція

    У центральній бібліотеці відбулася наукова конференція У центральній бібліотеці відбулася наукова конференція У центральній бібліотеці відбулася наукова конференція

     

    5 грудня 2017 р. у Білоцерківській міській центральній бібліотеці відбулася наукова конференція "Білоцерківські сторінки Української революції 1917-1921 років. Memoria 2017”.

    Зі своїми доповідями виступили науковці з Білоцерківської міської ЦБС (Анатолій Бондар, Олександр Мартиненко, Олексій Стародуб і кандидат історичних наук Євген Чернецький), Білоцерківського краєзнавчого музею (кандидат історичних наук Сергій Бурлака), Білоцерківського національного аграрного університету (кандидат філософських наук Олександр Ярмола), а також їхній колега з Таращі Леонід Лащенко (спільний виступ з О.Стародубом). Географія учасників конференції також була збагачена краєзнавцем з Фастова Олегом Шкуратовським. Органи місцевого самоврядування представляли депутат Білоцерківської міської ради, директор Першої білоцерківської гімназії Борис Смуток і начальник міського відділу культури Юлія Ковальська.

    Тематика виступів охопила увесь період Української революції та стосувалася історії освіти, періодичних видань, повстанського руху, сфрагістики, документальної спадщини приватних архівів України та Польщі. Широке залучення нових даних, які були вперше оприлюднені, викликали жвавий інтерес присутніх, що відбилося у питаннях до доповідачів. Наприкінці директор Білоцерківської міської ЦБС Раїса Григоренко повідомила, що планується підготовка і публікація збірника, до якого увійдуть матеріали конференції.

    Євген Чернецький.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше