• Японський портал у бібліотеці

    Японський портал у бібліотеці Японський портал у бібліотеці Японський портал у бібліотеці

    Одна з настанов кодексу японських самураївгласить: «Якщо не знаєш, з чого почати, ­– роби крок уперед». Справжнім кроком вперед у пізнанні Країни Вранішнього Сонця, своєрідним порталом у Японію став День інформації «Відома і невідома Японія» 29 листопада у бібліотеці-філії №8.

    Цей захід заслуговує на особливу увагу. День інформації проводився в рамках Року Японії вУкраїні, оголошеному згідно Указу ПрезидентаУкраїни. Для донесення до користувачів багатого та яскравого колоритудалекої східної країни у бібліотеці була оформлена яскрава книжкова виставка з елементами інсталяції «Загадкова країна – Японія». Бібліотекарі запропонували відвідувачамкнигозбірні захоплюючу відеомандрівку «Таємнича культура і звичаї Японії», яка викликала неабиякий інтерес та захоплення.

    Одною з багатьох цікавинок стала й інформація про фундаментальну для японців річ під назвою «Японський сад». Навіть у задусі сучасних мегаполісів жителі Японії шукають вільні куточки та відтворюють там маленькі моделі саду, повертаючи природну гармонію і спокій у бетонні джунглі . Присутні взяли участь в арт-діалозі «Філософія японського саду каменів», який плавно перейшов у сеанс аромотерапії, що супроводжувався вишуканою, розміреною, «духмяною», з присмаком океану, поезією хокку. Також працівники бібліотеки провели цікавуінформину «Чи знаєте ви японську літературу ?». Під час якої мова йшла як про класичні тексти, так і про сучасні. Наприклад, про цьогорічного лауреата Нобелівської премії з літератури, англійського письменника, уродженця Японії Кадзуо Ішігуро.

    На завершення Дня інформації відбувсязахоплюючий майстер-клас із виготовленнядекоративних квітів «Від сакури до хризантеми» та розпису квітами у техніці декупаж.

    День інформації у бібліотеці допоміг користувачам доторкнутися до незвіданого світу культури Сходу, наблизитися до психології та відчуттівжителів дивовижної країни – Японії.

     

    Світлана Хмільова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше