• Відома і невідома Японія

    Відома і невідома Японія Відома і невідома Японія Відома і невідома Японія Відома і невідома Японія Відома і невідома Японія

    Японія… Острівна країна, омита водами Тихого океану. Вона перша зустрічає світило з-за морського горизонту й тому носить горде ім’я Країни сонця, що сходить. Національний прапор красномовно підтверджує це зображенням червоної кулі на білому тлі.

    Успішний свій розвиток Японія пов’язує з дієвістю традиційної культури, що послідовно відтворюється від покоління до покоління, не втрачаючи своєї людинотворчої сили.

    28 листопада для широкого загалу користувачів бібліотеки-філії№3 відбувся День інформації «Відома і невідома Японія», який відкрився віртуальним переглядом «Шлях до вічної краси. Легенди японського саду».

    Звичаї і культура будь-якого народу знаходять свої втілення в одязі. Традиційний одяг Японії надзвичайно красивий і передає дух цієї країни. Цікаво і лаконічно працівники бібліотеки донесли інформацію про види і стилі чоловічого і жіночого одягу батьківщини самураїв. «Феномен кімоно» – таку назву мала інформаційна година. Користувачі і самі власноруч підготували національні костюми – чудові кімоно з яскравими поясами обі.

    Бібліотекарі креативно оформили читальну залу для проведення періодичного меридіану «Хризантема – національний символ Японії». Здавна вважалося, що настій з пелюсток хризантем сприяє зміцненню здоров’я і дарує довголіття. Тому, в кожній поважаючій себе родині, обов’язково зберігалася склянка з настоянкою з листя і квіток цієї рослини. 9-го числа 9-го місяця японці відзначають Свято Хризантеми, влаштовуючи грандіозні виставки. Адже в Японії існує більше п’яти тисяч сортів хризантем різних форм і відтінків.

    Поважна громада ознайомилася з чудовими прислів’ями і приказками японського народу, в яких відбилися його соціально-історичний та життєвий досвід, багатовікова мудрість.

    Для молодшої ланки школярів БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» відбувся казкограй «Чарівні казки країни, де сходить сонце» та майстерня hand made з орігамі «Летючий журавлик щастя».

    Слайд-довідка «Суші як мистецтво» надихнула користувачів спробувати себе у ролі майстер-шефа. Так Галина Бакал провела майстер-клас з приготування суші, розповіла про інгредієнти цієї страви та справно виготовила екзотичні, як для українців, смаколики. А потім всі присутні мали змогу їх зкуштувати.

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше