• Геноцид українського народу

    Геноцид українського народу Геноцид українського народу

     

    Ось вже 85 років щемить, тужить зранене серце українців, котиться пекуча сльоза скорботи і ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто помер від голоду.

    Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули під час голодомору, заподіяного сталінським режимом, пам’яті українських сіл і хуторів, які зникли з лиця землі, бібліотекарі філії №2 присвятили годину-реквієм «Геноцид українського народу».

    Те, що відбувалося в Україні у 1933 році, не знайшло жодного відображення в документах офіційних установ. Навіть саме слово «голод» заборонялося вживати в офіційних документах. Але мільйони людей, які загинули від голоду не можуть безслідно зникнути у часі. Про них пам’ятають їхні діти й онуки, всі, хто вижив у той страшний час.

    Учасниця заходу Ольга Максимівна Бойко розповіла, що її батьки, щоб спасти родину виїздили до Західної України – роздобути хоч трошки харчів для своїх дітей. В той же час тисячі пудів хліба пріли, гнили на сусідніх з голодуючими селами залізничних станціях та елеваторах під пильною охороною міліції. Ці події торкнулися кожної української родини, тому всі учасники заходу ділилися сумними спогадами.

    Запалені свічки, символізували скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів. Це – знак пам’яті. Це – світло очищення задля майбутнього. І нехай світло свічки буде даниною тим, хто пішов від нас у 1932-1933 роках.

     

     

    Галина Стадник.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше