• Щедрий осінній ярмарок

    Щедрий осінній ярмарок Щедрий осінній ярмарок Щедрий осінній ярмарок Щедрий осінній ярмарок

     

    Осінь... Золота, пишна, багата, щедра господиня. Вона пригощає нас дарами садів і городів. І тому не дивно, що осінь-чарівниця є найкращою порою для справжніх українських ярмарків.

    19 листопада працівники бібліотеки-філіалу №9 підготували для своїх читачів незвичайний дитячий ярмарок, присвячений Всесвітньому дню дитини, який відзначається у світі 20 листопада.

    На прилавках красувалися рум’яні яблука з медовими грушами, морква з бурячками, білоголова капуста з петрушкою, кропом і пастернаком, гордовито посідав своє почесне місце жовтогарячий гарбуз із своїми родичами та інші смачні овочі та фрукти.

    Найбільшою популярністю серед покупців-дітей користувалися смаколики – різноманітні тортики, пряники, пиріжки, ватрушки, смачні соки і компоти. А який ярмарок без меду – акацієвого, липового, гречаного, ріпакового, соняшникового.

    Були на ярмарку різноманітні вироби, виготовлені відомими у місті майстринями з волонтерської групи «Шалені бджілки», які опікуються нашими захисниками на сході України.

    Милували око картини з берести та ляльки-мотанки майстрині Валентини Коробко.

    А ще на ярмарку можна було відпочити і повеселитися, взяти участь у конкурсах, зустрітися зі знайомими, друзями, обмінятися думками, рецептами, знаннями та секретами. Бо осінній ярмарок – це справжнє свято, на якому діти отримали від дорослих ще одну порцію щастя, зрозуміли, що їх люблять і оберігають. Крім того, бібліотекарі ще раз нагадали малечі, що поруч з ними живуть їхні однолітки з обмеженими можливостями. Ось вже другий рік поспіль у святі беруть участь учні спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з вадами слуху. Добровільні внески, отримані від учасників ярмарку, будуть використані на придбання подарунків соціально незахищеним дітям.

    Щедрі розсипи талантів продемонстрували вихованці школи мистецтв №1: співачка Дарина Хворостяна, баяніст Петро Кавун, гітарист Назар Дубінін, яких підготували педагоги Тамара Павленко, Вікторія Краснова та Юрій Здоренко.

    На веселомуярмарку кожна дитина отримала повні жмені гостинців, сміху, радості і любові.

     

    Катерина Волинець.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше