• Свято сонячної мови Свято сонячної мови Свято сонячної мови Свято сонячної мови

    9 листопада у книгозбірні №3 відбулося Свято сонячної мови. До щирої бесіди, до гарного поетичного слова, іскрометного жарту зібрала всіх нас вона ¬. Мова то цілюще джерело. З чорнозему, рясту, з дніпровської води, від зорі і місяця народжена.
    На дзвінкоголосу сторінку з нагоди Дня української писемності та мови до бібліотеки-філії №3 завітали учні 3-А класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК»разом із класоводом Людмилою Саранчук.
    Усіх відвідувачів книгозбірні приємно вразила незвична виставка-інсталяція «Наша мова калинова», на якій осіннім падолистом представлені часописи «Дивослова». У яскравий мовознавчий вінок сплелися книги і періодичні видання.
    На гостину шанування рідної мови до бібліотеки завітала талановита, цікава, «сонячна» жінка, яка майже двадцять п’ять років віддала роботі з дошкільнятами, – Тетяна Строкач. Не одна прийшла, а й свої поетичні дарунки дітлахам принесла. Це казки, загадки, кросворди, вірші, які допитливі школярі, вчителі, батьки можуть прочитати у збірках та альманахах авторки.
    А скільки запитань було у малечі до пані Тетяни і  на всі вони отримали вичерпні відповіді. Для перепочинку від веселого реготу юні книголюби зробили казкову розминку. Відгадували загадки, продовжували прислів’я та приказки, змагалися в ерудиції. А потім непосидючі і серйозні, розумні і кмітливі школярі щиро подякували за радісні хвилини подаровані авторкою.
    Даринка Юрчик та Даринка Саранчук подарували усім присутнім чарівні поезії Володимира Іванціва «Кленове листя» й «Сторожа».
    Мово рідна, світи в кожному домі. Крізь зболений час і духовні руїни вертайся в серце народу, в душу Вкраїни.
    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше