• Літературно-мовний десант

    Літературно-мовний десант Літературно-мовний десант Літературно-мовний десант Літературно-мовний десант

    Починаючи з 1997 року, в Україні щорічно, 9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, відзначається День української писемності та мови. Мова входить у життя людини з її дитинства, колискової мами та перших слів. Вона прекрасна і барвиста, мелодійна і співуча. У ній – історія, звичаї та традиції народу, без неї не може існувати суспільство, адже саме мовою ми спілкуємося та за її допомогою пізнаємо світ.

    Літературно-мовний десант «Українську мову знай, гарно й чемно розмовляй» до учнів перших класів БЗШ №23 (класоводи Олена Берегова і Ольга Шаталова) здійснили працівники бібліотеки-філіалу №6.

    Бібліотекар Людмила Романюк ознайомила присутніх з історією виникнення української писемності, розповіла легенду «Мандрівка у країну писемності» та запропонувала дітворі нову дитячу літературу. Першокласники залюбки слухала вірші про мову та літери, були активними під час ігор «Ну, а зараз, малюки, виправляйте помилки» та «Продовжимо вірш».

    Привітати малечу зі святом прийшла поетеса-аматор – Тетяна Строкач. Вона відразу полонила присутніх своїми дитячими віршами-загадками. І це не дивно, бо досвід роботи з дітьми у пані Тетяна є, оскільки певний час працювала в дитячому садочку. Маленькі пізнайки продемонстрували своє знання народних казок під час розгадування кросвордів, які їм запропонувала гостя. А з якою гордістю вони вписували ключеві слова: мова, мелодійна, калинова!

    Сподіваємося, що в душах маленьких українців після сьогоднішнього заходу залишилася не одна краплинка любові до рідної мови та розуміння того, що мова – це скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

     

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше