• «Спитай себе, дитино, хто ти є…»

    «Спитай себе, дитино, хто ти є…» «Спитай себе, дитино, хто ти є…» «Спитай себе, дитино, хто ти є…» «Спитай себе, дитино, хто ти є…»

    Рідне слово… Воно бринить, хвилює душу, гріє серце. Бо українська мова – то невичерпне джерело, скарбниця народного духу, порадник і вчитель для тих, хто її любить і шанує, і суддя тих, хто її зневажає.

    Рідне слово є важливим засобом виховання дитини, адже якою мовою спілкуєшся з дитиною, таку країну вона і буде любити.

    Першим до нас приходить слово… З ніжною колисковою, з доброю казкою, з материнською ласкою. Дитина росте і пізнає світ, відкриває його красу й таємничість, а словесність – як джерело, звідки починається струмок пізнання, який згодом перетворюється на могутню ріку.

    Розкрити і показати невичерпну красу рідної мови, залюбити в українське слово – копітка робота не тільки батьків, учителів, але й наша, бібліотекарів.

    3 листопада, напередодні Дня української писемності та мови, для учнів 4-Б класу БЗШ №5 (кл. керівник Грозна Н.Д.) працівники бібліотеки-філії №10 провели цікавий та пізнавальний брейн-ринг «Мова – це великий дар природи».

    Розповівши про величезне значення мови для кожної людини, історію походження й розвитку української мови, присутніх поділили на дві команди – «Розумники» та «Грамотії».

    Звернути увагу дітвори на багатющі можливості української мови допомогла розминка «Відгадайте, про кого або про що тут йдеться?».

    Вікторина «Нас – 33», конкурс «Перекладіть слово», завдання «Закінчіть прислів`я» та мовні вправи-головоломки «Про мову жартома» підтвердили, що четверокласники дійсно розумні, грамотні та кмітливі, знають і люблять рідну мову, готові вивчати й пізнавати українське слово.

    У «запеклій» боротьбі перемогла дружба. Всі учасники отримали солодкі призи. Наприкінці дійства на учасників заходу чекав ще один сюрприз – знайомство з чудовою книгою Зірки Мензатюк «Чарівні слова».

    Тож давайте будемо гратися зі звуками, буквами та словами і при цьому засвоювати український правопис та розгадувати таємниці рідної мови!

     

    Леся Кравчук.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше