• “Радзивіліада” Ірини Даневської

    “Радзивіліада” Ірини Даневської “Радзивіліада” Ірини Даневської “Радзивіліада” Ірини Даневської

     

    Зустріч-знайомство з молодою українською письменницею Іриною Даневською відбулася в філіалі №6. Ця зустріч для мене була особливою, бо знаю Ірину ще з дитячих літ. Не перебільшу, коли скажу, що допитлива дівчинка «росла» саме в стінах нашої бібліотеки. Завжди усміхнена і привітна, вона годинами могла працювати з книгами в читальній залі та й додому без книг не поверталась.

    Навчалась Іринка в історико-правовому ліцеї, який закінчила із золотою медаллю. За фахом економіст. Дякуючи соціальним мережам мені знову пощастило зустрітися з Іринкою. Радості не було меж, бо на фото із Львівського книжкового форуму переді мною була молода українська письменниця, яка наполегливо працює над україномовною серією книг з вітчизняної історії. Я відразу написала повідомлення і запросила Ірину в бібліотеку. Невдовзі ми зустрілися. Мені дуже хотілось познайомити своїх колег з цією прекрасною людиною та її творами. Романи пані Ірини "Німецький принц Богуслав Радзивіл” та "Генерал короля Богуслав Радзивіл», які побачили світ у видавництві «Темпора», вже є у бібліотеці-філії №6. Свої історичні романи авторка порівнює із тістечком, "придбавши яке, ми хочемо спожити його цілісно, а не куштувати інгредієнти.” Романи пані Ірини – це за її словами, тістечко, замішане на ґрунтовних знаннях, підсолоджене соковитою емоційною мовою і приправлене невідомими читачу крупинками авторської майстерності, воно має єдине призначення – бути зі смаком спожитим, після чого читач має отримати відчуття – смачно і ситно чи ні.

    Книги написані гарною українською мовою, читаються легко і з захопленням. Нині Ірина Даневська працює над третім томом історичної "Радзивіліади”. В "Німецькому принці” головною героїнею була мандрівка, у "Генералі короля” – війна, а в третій буде єдино неподільна "любов-і-політика”.

    У читальній залі книгозбірні відбувся цікавий діалог між письменницею та бібліотекарями міської ЦБС. Присутні висловили бажання організувати подібну зустріч для своїх читачів та придбати романи Ірини Даневської. Невдовзі, сподіваюся, книжки опиняться на бібліотечних полицях.

    То ж, запрошую любителів історичного роману поринути у вир бурхливих пригод, особливої гостроти яким додає достовірність. Читайте і насолоджуйтесь! Приємної подорожі!

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше